Πρώτο Μέρος: 28/3/2019

               ''ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ'' ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

          Ένας ακόμα νέος θεσμός που υλοποιείται στην χώρα μας προς όφελος των πολιτών και συγκεκριμένα για την καλύτερη οργάνωση και ανάπτυξη τους, εξελίσσεται σε εφιάλτη για τους πολίτες της ορεινής περιοχής του νομού Ξάνθης. Το Εθνικό Κτηματολόγιο που η εφαρμογή του στην χώρα μας ξεκίνησε πιλοτικά το 1995 σε 340 περιοχές και θα διαρκέσει έως το τέλος του 2020 καταγράφοντας το 100% των εκτάσεων της χώρας μας.

            Όσες δραστηριότητες αφορούν την περιοχή μας όμως, πάντα γίνονται με τον δύσκολο τρόπο και τα πράγματα είναι μπερδεμένα και περίπλοκα. Δυστυχώς, μόνο στην περιοχή μας πιάνει τόπο η παραπληροφόρηση. Μόλις ακούστηκε ότι το Κτηματολόγιο φτάνει στην περιοχή μας, πολλές ιδιωτικές τεχνικές εταιρείες και λογιστές δεν έχασαν χρόνο και έσπευσαν να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους της περιοχής μας με δήθεν κατασχέσεις των περιουσιών τους, βαριά πρόστιμα, κατεδαφίσεις και πολλές άλλες απειλές με σκοπό να τους εκμεταλλευτούν οικονομικά. Ενώ στην πραγματικότητα δεν ισχύει τίποτα απ' όλα αυτά και τα πράγματα δεν είναι καθόλου τραγικά για τους πολίτες της περιοχής μας.

            Ο κόσμος τρομοκρατήθηκε όντως, οι περισσότεροι έτρεξαν σε τοπογράφους και συμβολαιογράφους ενώ δεν ήταν απαραίτητο. Το Κτηματολόγιο από μόνο του αντιπροσωπεύει ένα είδος συμβολαίου, αρκεί μόνο τα ακίνητα των πολιτών να είναι δηλωμένα στο Έντυπο 9 ή στον Ο.Σ.Δ.Ε. Αυτή είναι και η μόνη προϋπόθεση που θέτει η Υπηρεσία του Εθνικού Κτηματολογίου.

            Θεωρώντας όμως, κατώτερης κατηγορίας, για ακόμη μια φορά, τους πολίτες της ορεινής περιοχής, οι λογιστές και οι τεχνικές εταιρείες που τελευταία ξεφυτρώνουν σε κάθε γωνιά της Ξάνθης, έσπευσαν να το εκμεταλλευτούν όπως εξηγούμε και παραπάνω και προέβησαν σε αρκετές τροποποιήσεις που δεν ισχύουν...συνεχίζεται

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)