ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ...

          Στα πλαίσια της ανταλλαγής απόψεων και την σωστή ανάδειξη των προβλημάτων που μαστίζουν τους κατοίκους της περιοχής μας, συνεχίζονται οι επαφές των μελών του συλλόγου μας και οι επισκέψεις ευρωπαϊκών και τοπικών οργανισμών στα γραφεία του συλλόγου μας που εδρεύει στο απομακρυσμένο και ορεινό χωριό Πάχνη, αυξάνονται.

            Πριν από λίγες μέρες, είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε κλιμάκιο του οργανισμού της FUEN, όπου συζητήσαμε για αρκετή ώρα την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας και την σημαντική έλλειψη ορθής ενημέρωσης από τις τοπικές αρχές. Ανταλλάξαμε ιδέες και συμφωνήσαμε να γίνουν σύντομα προσπάθειες ίσης μεταχείρισης των πολιτών της ορεινής περιοχής και παροχή ίσων ευκαιριών από την πλευρά της πολιτείας, ώστε να εξαλειφθεί κάποια στιγμή το φαινόμενο του ρατσισμού που δέχονται συνεχώς οι κάτοικοι της περιοχής μας.

            Συζητήσαμε επίσης, την χρήση του περιβόητου όρου ''μειονότητα'' που τα τελευταία χρόνια ταυτίζεται με την μειονεξία, αναγκάζοντας τους πολίτες της περιοχής μας να νιώθουν μειονεκτικά μπροστά σε άλλους συμπολίτες μας.

            Εξηγήσαμε στα μέλη της FUEN τους λόγους που κάποιοι ''σοφοί'' του τόπου μας επιμένουν με νύχια και με δόντια, στην χρήση του ξεπερασμένου πια αυτού όρου και καταλήξαμε σε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα που θα εξεταστούν το επόμενο διάστημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

            Το ίδιο έγινε και κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ''μειονοτικού'' γυμνασίου και λυκείου ''Τζελάλ Μπαγιάρ'' της Κομοτηνής. Συζητήσαμε αρκετή ώρα τα περισσότερα προβλήματα της περιοχής μας και των κατοίκων της. Καταλήξαμε σε ένα μόνο πολύ σημαντικό συμπέρασμα, να μάθει ο κόσμος να μην μισεί ο ένας τον άλλον, επειδή έτσι τον έμαθαν.

            Οι περισσότεροι άνθρωποι της περιοχής μας έχουν πλήρη άγνοια για πολλά θέματα που τους αφορούν και για τον λόγο αυτόν, χειραγωγούνται εύκολα από κάθε είδους σκοπιμότητα. Καταλήγουν θύματα σκοτεινών δυνάμεων, δίχως να το ξέρουν, που μοναδικό σκοπό έχουν να διχάζουν τους ανθρώπους της περιοχής μας και να διαδίδουν ψευδώς ότι ανήκουν σε κάποια φυλή, χρησιμοποιώντας πάντα ως μέσο τη θρησκεία και τα πιστεύω των πολιτών.

            Δυστυχώς γι' αυτούς όμως, οι άνθρωποι της περιοχής μας γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχουν τέσσερις ή πέντε φυλές όπως προσπαθούν να διαδώσουν ορισμένοι ''ηγέτες'' της περιοχής μας αλλά, μόνο μια, η ανθρώπινη φυλή και ανήκουμε όλοι σ' αυτήν. Είμαστε όλοι μέλη της και δεν είναι ανάγκη να διαχωριζόμαστε για να νιώθουν ανώτεροι κάποιοι ''ευεργέτες'' από τους υπόλοιπους. Αυτό δεν είναι καλό για κανέναν και είναι καιρός να το καταλάβουν όλοι για να ξεμπερδεύουμε απ' αυτό το μικρόβιο σύντομα.

            Σίγουρα κανείς δεν γεννήθηκε ρατσιστής και φανατισμένος. Αυτά είναι δύο πράγματα που τα μαθαίνει ο άνθρωπος μετά, ανάλογα με τα ερεθίσματα που λαμβάνει από το κοντινό του περιβάλλον. Οτιδήποτε μαθαίνει κανείς όμως, με τα κατάλληλα ερεθίσματα μπορεί πολύ εύκολα να τα ξεμάθει. Είναι πια καιρός που πρέπει να ξεπεραστούν αυτά τα θέματα, όσο πιο σύντομα τόσο πιο καλά για τους κατοίκους της ορεινής περιοχής της Ξάνθης.

            Ο κόσμος πρέπει να οδηγηθεί μακριά από την άγνοια, την άγνοια του να νομίζει κανείς ότι είναι καλύτερος ή χειρότερος από τους υπόλοιπους ανθρώπους εξαιτίας της πίστης του ή των συνηθειών του. Η πίστη και οι συνήθειες των ανθρώπων της περιοχής μας, δεν είναι δυνατόν να μειώνουν την ευφυία και την αξία τους ως άνθρωποι. Είναι καιρός να τελειώνουμε πια μ' αυτά τα θέματα.

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)