ΈΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΆΛΛΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ...!!!

          Πολλά μπορούν να ειπωθούν σχετικά με την τεράστια αλλαγή της συμπεριφοράς των ανθρώπων και ιδιαίτερα των κατοίκων της ορεινής περιοχής που όλα συνδέονται με την εξωτερική πολιτική της χώρας μας και έχουν διπλό και τριπλό αντίκτυπο σε σχέση με άλλες περιοχές που δεν θεωρούνται τόσο ''ευαίσθητες''. Αν και τα ιστορικά γεγονότα μιλούν από μόνα τους, πολλοί είναι αυτοί που έχουν σπεύσει, τα τελευταία χρόνια να αλλάξουν το χρώμα του χάρτη της ορεινής περιοχής.

            Με όχημα την θρησκεία των κατοίκων της ορεινής περιοχής που σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να είναι κριτήριο καταγωγής, αρκετοί ''καλλιτέχνες'' του διχασμού και της διχόνοιας, όπως θρησκευτικοί ηγέτες και λειτουργοί αγνώστων στοιχείων, πολιτικοί εκπρόσωποι της ορεινής περιοχής, σύλλογοι, ενώσεις και ομοσπονδίες με έδρα σε γειτονικές χώρες, δημιουργούν ένα σκοτεινό παιχνίδι σε βάρος των ανθρώπων της ορεινής περιοχής.

            Συχνά, χρησιμοποιώντας τον πειθαναγκασμό, την ελεγχόμενη πίεση και τον εκφοβισμό παρασύρουν τους άλλοτε νομοταγής και φιλήσυχους κατοίκους της ορεινής περιοχής στην ανομία, στην αγένεια και στην αυθαιρεσία. Η μόνη αντίδραση της πολιτείας είναι να τους ονομάζει παράλληλες δομές, χωρίς να λαμβάνει κάποια μέτρα ελέγχου τους και τελικά παραδίδοντας σιωπηλά τις τύχες των κατοίκων της ορεινής περιοχής στα χέρια και τις επεκτατικές βλέψεις τους.

            Οι δραστηριότητες των ''ρυθμιστών'' της καθημερινής ζωής του τόπου είναι άπειρες σ' όλους τους τομείς και σε όλα τα θέματα που αφορούν τους κατοίκους της ορεινής περιοχής και ελάχιστα στον θρησκευτικό τομέα όπως θα έπρεπε, σχεδόν μηδενικού αθροίσματος. Παράλληλα, οι δραστηριότητες τους, γεννούν και πολλά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα εδώ και αρκετά χρόνια και πολλές φορές γίνονται θέμα συζητήσεων.

            Σίγουρα ορισμένα επιχειρήματα και ο λόγος τους είναι άξια σεβασμού, το ερώτημα που προκύπτει όμως είναι, πως και από που εξασφαλίζονται όλοι αυτοί οι πόροι για τις δραστηριότητες τους;;; Παρατηρείται επίσης ότι για όλα τα θέματα ορίζονται επιτροπές, υποεπιτροπές, ομάδες, υποομάδες, κλειστά κλαμπ και διάφοροι άλλοι φορείς που δραστηριοποιούνται στην ορεινή περιοχή χωρίς να γνωστοποιούν ποτέ την προέλευση των πόρων τους.

            Οι εξοπλισμοί, οι μισθοί, οι μεταφορές, οι συγκεντρώσεις και οι πάγιοι λογαριασμοί αποτελούν κάποιο κόστος...Το δεύτερο ερώτημα που προκύπτει απ' όλα αυτά και παραμένει αναπάντητο είναι η προσωπική και οικογενειακή τους διαβίωση.

            Το επάγγελμα τους, τα περιουσιακά τους στοιχεία, η ασφαλιστική τους κάλυψη, τα τεκμήρια διαβίωσης τους και τα ατελείωτα ταξίδια των θρησκευτικών δήθεν λειτουργών της ορεινής περιοχής, παραμένουν εδώ και πολλά χρόνια άγνωστα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, ακόμα και σε εποχές δύσκολης κρίσης που περνάει η χώρα μας. Τη στιγμή μάλιστα που η εξαντλητική φορολογία σε βάρος των πολιτών της χώρας μας δεν έχει αφήσει κανένα περιθώριο ανάπτυξης, οι θρησκευτικοί ηγέτες και λειτουργοί της ορεινής περιοχής χαίρουν άκρας επιείκειας της πολιτείας.

            Τη στιγμή που όλοι οι πολίτες της χώρας μας έχουν ίσες υποχρεώσεις και ελέγχονται καθημερινά από τις αρμόδιες φορολογικές υπηρεσίες, οι θρησκευτικοί ηγέτες και λειτουργοί της ορεινής περιοχής παραμένουν αγνώστων φορολογικών στοιχείων.

            Έρανοι, ανθρωπιστικές βοήθειες σε υπερωκεάνιες χώρες αλλά ποτέ εντός των συνόρων της χώρας μας, συγκεντρώσεις τροφίμων, φαρμάκων και ρουχισμού, αποστολή αντιπροσωπειών, προβολές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης εσωτερικού και εξωτερικού, ενοικιάσεις μεταφορικών μέσων και κτιρίων, φιλοξενία προσωπικοτήτων γειτονικών χωρών, αμοιβές οδηγών, υπερπολυτελών διακοπών και η τελευταία λέξη της μόδας είναι επίσης μερικά αναπάντητα ερωτήματα που χρήζουν άμεσης παρέμβασης των αρμοδίων υπηρεσιών της χώρας μας.

            Φήμες και διαρροές από τους ίδιους τους θρησκευτικούς ηγέτες και λειτουργούς, σε στενούς τους κύκλους, το τελευταίο διάστημα ''δικαιολογούν'' κάπως τα παραπάνω ερωτήματα, λέγοντας ότι οι μισοί από τους θρησκευτικούς λειτουργούς της ορεινής περιοχής δηλώνουν αγρότες, διατηρώντας κάποια υποτυπώδη αγροτική δήλωση και συγχρόνως ασφαλιστική κάλυψη από τον Ο.Γ.Α. πληρώνοντας εισφορές δήθεν, αλλά χωρίς ποτέ να παρουσιάζουν αγροτικά εισοδήματα όπως οι υπόλοιποι αγρότες της ορεινής περιοχής που μοχθούν για τα προς το ζην.

            Οι υπόλοιποι μισοί θρησκευτικοί λειτουργοί της ορεινής περιοχής δε, αγοράζουν με κάποιο έμμεσο τρόπο οικοδομικά και ναυτιλιακά ένσημα, παριστάνοντας τους οικοδόμους ή τους ναυτικούς καλύπτοντας έτσι τα θέματα περίθαλψης και υγείας τους, ενώ παράλληλα λαμβάνουν και όλα τα επιδόματα που τυχόν δίνονται στους προαναφερόμενους κλάδους.

            Τέλος, φημολογείται επίσης ότι οι περισσότεροι θρησκευτικοί λειτουργοί της ορεινής περιοχής απαιτούν και χρηματικά ποσά από τους κατοίκους των οικισμών της ορεινής περιοχής για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, εκβιάζοντας τους ότι σε περίπτωση κηδείας δεν θα τελέσουν την ταφή, αν πρώτα δεν καταβληθούν τα ποσά που έχουν οριστεί από τους ίδιους.

            Διατηρούν λίστες και σημειώσεις με ονοματεπώνυμα και ποσά που έχουν ή δεν έχουν καταβληθεί από τους πολίτες της ορεινής περιοχής, καθιστώντας έτσι την έννομη τάξη που προβλέπεται από τους ίδιους...! Ο τιμοκατάλογος βέβαια αλλάζει ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση των κατοίκων της ορεινής περιοχής, ξεκινώντας από τα 30 ευρώ το χρόνο για ανύπαντρους και φτάνοντας σε αστρονομικά ποσά ανά τον χρόνο σε ορισμένες περιπτώσεις.

            Αφορολόγητα μεν, νόμιμα από θρησκευτικής άποψης δε, τη στιγμή που το μεγαλύτερο ποσοστό του εργατικού δυναμικού της ορεινής περιοχής εργάζεται σε κάτω από τις επικίνδυνες συνθήκες των ναυπηγείων του εξωτερικού, αναγκασμένοι πολλές φορές να πληρώνουν φόρους ακόμα και σε δύο χώρες δίχως να τους χαρίζεται το παραμικρό αντίτιμο...             

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)