ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ...ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ!

          Το τελευταίο διάστημα είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε όλες τις επίσημες εμφανίσεις των πολιτικών εκπροσώπων της χώρας μας, στα πλαίσια της ορκωμοσίας τους στην καινούρια Βουλή που εξελέγη κατά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση. Ως πολίτες της ακριτικής Θράκης όμως, την προσοχή μας τράβηξαν οι φωτογραφήσεις των εκπροσώπων του τόπου μας και των οικογενειών τους.

            Σίγουρα οι φωτογραφήσεις είναι προσωπικό θέμα, όντας όμως έλληνες μουσουλμάνοι που κατάγονται και εκλέγονται από μια περιοχή που ζούνε έλληνες μουσουλμάνοι, τα πράγματα αλλάζουν, όσον αφορά την εξωτερική τους εμφάνιση τουλάχιστον.

            Κατά τα λεγόμενα των θρησκευτικών και πολιτικών, εκλεγμένων και μη εκπροσώπων της περιοχής μας, ανήκουν σε κάποια ''μειονότητα'' και αυτήν εκπροσωπούν στην ελληνική Βουλή. Κάτι τέτοιο όμως, δεν προκύπτει από τις εμφανίσεις και ιδιαίτερα τις ενδυματολογικές τους επιλογές. Μέσω της θρησκείας και της πίστης των κατοίκων της περιοχής μας διεκδικούν ψήφους, τυφλή υπακοή, συνεργασία και συμμετοχή για να πετύχουν ηγετικούς θώκους μόνο για το προσωπικό τους συμφέρον.

            Με τις πρόσφατες δημόσιες εμφανίσεις τους όμως, ακυρώνουν μόνοι τους όλα αυτά που δήθεν εκπροσωπούν. Αναφερόμαστε στα μέλη των οικογενειών τους και στις ενδυμασίες τους κατά την επίσκεψη τους στην πρωτεύουσα της χώρας μας. Ο καθένας μας, μπορεί να γίνει μάρτυρας τέτοιων εμφανίσεων στο διαδίκτυο, όπου αποθανατίζονται χιλιάδες προσωπικές στιγμές, κάθε λεπτό.

            Τις περισσότερες φορές, οι εκπρόσωποι της περιοχής μας όταν επισκέπτονται άλλες χώρες ή πόλεις εμφανίζονται ως κοσμικοί, εξευρωπαϊσμένοι και δυτικών πεποιθήσεων, αναζητώντας και πετυχαίνοντας τελικά την ισότιμη συμμετοχή τους στα κοινά της χώρας μας, καταλαμβάνοντας τα ύπατα αξιώματα.

            Τα υπόλοιπα μέλη των οικογενειών τους, επίσης μορφωμένα μόνο σε κολλέγια, ενσωματωμένα και προσαρμοσμένα στον τρόπο ζωής του σύγχρονου έλληνα. Με λίγα λόγια, ακριβώς τα αντίθετα απ' αυτά που δηλώνουν στους πολίτες της περιοχής μας, περί καταπάτησης θρησκευτικών ελευθεριών εκπαιδευτική περιθωριοποίηση των μαθητών της περιοχής μας, τον οικονομικό αποκλεισμό που μας κάνει πολίτες δεύτερης κατηγορίας και διάφορα άλλα που μοναδικό σκοπό έχουν τον φανατισμό, τον διχασμό και το μίσος.

            Με όλα αυτά να συμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο, προκύπτει ένα εύλογο ερώτημα από την πλευρά μας. Μήπως αυτοί που εκλέγονται στην περιοχή μας δεν εκφράζουν τα πραγματικά γεγονότα και προβλήματα των πολιτών στην πολιτεία, μας παρουσιάζουν όντως έτσι όπως φημολογείται το τελευταίο διάστημα, ως βάνδαλους, οπισθοδρομικούς, αμόρφωτους, περίεργους και δεν αξίζει κανείς να ασχολείται μαζί μας;;;

            Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά όμως, κι αν κάποια στιγμή επιβεβαιωθούν οι φήμες, τότε όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής μας στην καθημερινότητα τους, θα οφείλονται στους θρησκευτικούς και πολιτικούς εκπροσώπους της περιοχής μας και μόνο. Διότι μάλλον, αυτοί οι ίδιοι τα κατασκευάζουν, υιοθετούν και διαδίδουν στην περιοχή μας.

            Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα απ' όλα αυτά που προωθούν, επειδή η πολιτεία έχει κάνει ορισμένα σημαντικά και θετικά βήματα, όλα αυτά τα χρόνια στην περιοχή μας. Επομένως, ο τρόπος που αντιμετωπίζουν οι έλληνες μουσουλμάνοι εκπρόσωποι της περιοχής μας τους υπόλοιπους συμπατριώτες τους είναι από απαράδεκτος έως ύποπτος.

            Επιδιώκουν και εργάζονται καθημερινά για μια θρησκευτικά γκετοποιημένη και γλωσσικά ημιμαθής κοινότητα. Στρέφουν διαρκώς τους πολίτες της περιοχής μας και ιδιαίτερα της ορεινής περιοχής, στο μίσος, τη διχόνοια και την αντιπαλότητα. Τους στερούν συστηματικά από τα αγαθά της μόρφωσης και της κοινωνικής ενσωμάτωσης για μια κοινωνική ομάδα, της οποίας οι πολιτισμικές ιδιαιτερότητες αποτελούν πηγή πλούτου και όχι αιτία διχασμού.

            Η πολιτική αντίληψη που έχουν για τους έλληνες μουσουλμάνους συμπολίτες μας είναι ότι τους επιθυμούν διχασμένους, υποτιμημένους και ''διαφορετικούς'' για να τους χρησιμοποιούν όποτε αυτοί θελήσουν, ως πολιτικό μοχλό και εργαλείο ενάντια στη χώρα μας και υπέρ κάποιων άλλων γειτονικών χωρών, ξένων προς εμάς.

            Η ανάληψη της ''ηγεσίας'' των ελλήνων μουσουλμάνων της περιοχής μας που ορισμένοι επιθυμούν να την αποκαλούν μειωτικά ''μειονότητα'' έχει πάντοτε έναν και μοναδικό σκοπό. Τα προσωπικά οφέλη αυτών που την αναλαμβάνουν. Εξάλλου γι' αυτό ακριβώς υπάρχουν τέτοιες διχαστικές λέξεις, όπως ''μειονότητα'', ''φυλετικές ομάδες'', ''εθνοτικές ομάδες'', ''συνιστώσες'' και διάφορες άλλες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα της ορεινής περιοχής τουλάχιστον.

            Υπάρχουν για να αισθάνονται κάποιοι ανώτεροι, απολαμβάνοντας όλα τα προνόμια της θέσης τους και κάποιοι κατώτεροι, στερημένοι απ' όλα και υποτιμημένοι απ' όλους.

            Τέλος, παραθέτουμε ακόμα ένα εύλογο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί άμεσα από τους πολιτικούς και θρησκευτικούς ''ηγέτες'' της περιοχής μας. Θα μπορούσαν άραγε, να κυκλοφορήσουν μ' αυτές τις ενδυμασίες τα μέλη των οικογενειών τους και στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης ή της Κομοτηνής; Δηλαδή, εκεί που εκλέγονται;           

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)