ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

          Δεν είναι η πρώτη φορά που η πολιτεία δείχνει έμπρακτα τις καλές προθέσεις της απέναντι στους κατοίκους της ορεινής περιοχής της Ξάνθης. Οι συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλονται καθημερινά για την ανακούφιση των πολιτών της περιοχής μας από τα καθημερινά βάρη και προβλήματα φέρνουν τελικά τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

            Οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής νιώθουν πλέον πιο κοντά τους την πολιτεία και ειδικότερα τις Αρχές που έχουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της καθημερινότητας, ακόμα και στους πιο απομακρυσμένους οικισμούς της περιοχής μας.

            Έτσι λοιπόν, μετά την Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Δασαρχείο και την Περιφέρεια, σειρά έχει το Δ'Σ.Σ. που στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς βρίσκεται πάντα στο πλευρό των κατοίκων της ορεινής περιοχής, βοηθώντας και αντιμετωπίζοντας κάθε δυσκολία που εμφανίζεται στην προβληματική, αλλά και ευαίσθητη ορεινή περιοχή.

            Εμείς, ως σύλλογος μιας τέτοιας περιοχής, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας προς το Δ'Σ.Σ. και ιδιαίτερα προς τους επιτελείς και τον Διοικητή του που με τις δράσεις τους δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο, την ευαισθησία, την εκτίμηση και τον σεβασμό που τρέφουν προς τους ''παραμελημένους'' πολίτες της ορεινής περιοχής.

            Διανομή καυσόξυλων σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, διανοίξεις δρόμων, ανακαινίσεις αθλητικών χώρων, διακομιδή ασθενών κατά τις χειμερινές περιόδους, κατασκευή γεφυρών, διανομή πετρελαίου θέρμανσης και επιδιορθώσεις σχολικών κτιρίων της περιοχής μας είναι μερικές μόνο από τις δράσεις που διοργανώνει και πραγματοποιεί ασταμάτητα το Δ'Σ.Σ. εδώ και αρκετά χρόνια με σκοπό να στηρίξει την περιοχή μας και να απαλύνει τον πόνο από τα ιδιαίτερα προβλήματα που μαστίζουν τους ανθρώπους της ορεινής περιοχής.

            Ελπίζουμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η άριστη συνεργασία μας θα συνεχιστεί και στο μέλλον, προσπαθώντας πάντα μέσα από τα νομικά πλαίσια που διέπουν την πατρίδα μας να αλλάξει το βιοτικό επίπεδο των απλών ανθρώπων της ορεινής περιοχής και να φανούν κάποια σημάδια ανάπτυξης του τόπου μας που σε πολλούς τομείς εμφανίζονται πρωτόγονες καταστάσεις ακόμη, την εποχή μάλιστα που άλλες παρόμοιες περιοχές βρίθουν από ζωή, επιχειρηματικότητα, τουρισμό και ανάπτυξη.

            Η θρησκεία και ορισμένες ιδιαιτερότητες των πολιτών της περιοχής μας δεν θα πρέπει να στέκονται εμπόδια στην μόρφωση, στην εκπαίδευση και στην βελτίωση της ορεινής περιοχής όταν η επιστήμη και η τεχνολογία αναπτύσσονται ραγδαία και επιβάλλουν νέες πρακτικές, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής μας αντιμετωπίζονται ακόμη ως πολίτες κατώτερης κατηγορίας ή ως ένας ''άλλος'' λαός.

            Η καχυποψία και ο φόβος που εκφράζουν οι κρατικές υπηρεσίες όταν αναφέρονται στην ορεινή περιοχή και στους κατοίκους της πρέπει επιτέλους να αναθεωρηθούν. Είναι πλέον καιρός να γίνουν κάποια συγκεκριμένα και στοχευμένα βήματα βελτίωσης και στην περιοχή μας που συνεχώς παραμένει η φτωχότερη της Ευρώπης.          

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)