ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ

          Με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και προετοιμασμένοι για να υπερασπιστούμε με κάθε λογικό τρόπο τα σύνορα της πατρίδας μας. Πολλά βλέπονται και ακούγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (facebook, instagram, twitter...κτλ.), ελάχιστα όμως απ' αυτά είναι πραγματικότητα.

            Ο υβριδικός πόλεμος, ο οποίος σημαίνει χτυπήματα από πολλές πλευρές, που δέχεται η χώρα μας με εργαλεία τους πρόσφυγες δημιουργεί πολλά ερωτήματα και απορίες που χρήζουν άμεσης ανάλυσης. Όσο περνάνε αυτές οι δύσκολες μέρες, συνεχώς προκύπτουν και νέα δεδομένα και η αλήθεια σιγά σιγά έρχεται στο φως, σχετικά με το καλά οργανωμένο αυτό σχέδιο.

            Εμείς από την πλευρά μας, θα θέλαμε να σταθούμε και σε δύο άλλα σημεία που περισσότερο αφορούν τους πολίτες της ορεινής περιοχής. Παρατηρούμε ότι όλες αυτές τις μέρες, με όλες αυτές τις θλιβερές εξελίξεις, οι αυτόκλητοι ''ηγέτες'' που δήθεν εκπροσωπούν κάποια ''μειονότητα'' στη Θράκη, μένουν αμέτοχοι, δεν παίρνουν καμία θέση, αλλά δεν επιτρέπουν και σε κανέναν άλλον να εκφράσει ελεύθερα την άποψη του, φοβούμενοι μάλλον αυτά που θα ακούσουν.

            Πολλοί από τους σκεπτόμενους κατοίκους της ορεινής περιοχής, εύστοχα αναρωτιούνται και προσπαθούν να βρουν απαντήσεις για την ύποπτη σιγή ιχθύος που τηρούν οι ''ηγέτες'' της περιοχής μας που τόσα χρόνια έφτασαν σε σημείο τους απλούς και φιλήσυχους ανθρώπους της Θράκης μόνο να κοιτάνε, αλλά να μην βλέπουν.

            Άξιο απορίας επίσης είναι το γεγονός ότι δεν παίρνουν το μέρος ούτε και της ''μητέρας πατρίδας'' τους, την οποία διατυμπάνιζαν όπου σταθούν και όπου βρεθούν. Ίσως να το θεωρούν κανονικότητα και αυτό, μαζί με όλες τις άλλες αυθαιρεσίες τους ή θα οργιάσει πάλι η προπαγάνδα τους όταν όλα θα έχουν τελειώσει και θα μιλάνε εκ του ασφαλούς και πάλι, κατηγορώντας την χώρα μας για καταπάτηση των δικαιωμάτων τους να παραβιάζουν τους νόμους και συνεχίζοντας τις προσπάθειες τους για να κρατήσουν τον κόσμο χωρίς εκπαίδευση και δικαίωμα στην ορθή ενημέρωση των πραγματικών εξελίξεων.

            Η στάση τους αυτή όμως δικαιώνει περίτρανα την άποψη πολλών πολιτικών στελεχών και ιστορικών της γειτονικής χώρας που εξηγούν σχεδόν καθημερινά τους λόγους που δεν ήθελαν ποτέ και ούτε θέλουν ανθρώπους σαν τους ''ηγέτες'' της περιοχής μας στην χώρα τους, λέγοντας ότι είναι δύσκολο να εμπιστευτείς ανθρώπους που πρόδωσαν κατά συρροή την χώρα που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν, υπηρέτησαν και υπερασπίστηκαν κάποτε οι πρόγονοι τους.

            Προβάλλουν επίσης και το εξής κρίσιμο ερώτημα για τους ''ρυθμιστές'' της περιοχής μας: αν τους δεχθούμε εδώ, εννοώντας την γειτονική χώρα, ποιος μας εγγυάται ότι δεν θα κάνουν το ίδιο; Αν πρόδωσαν μια φορά την πατρίδα τους, σίγουρα είναι ικανοί να προδώσουν και την δήθεν ''μητέρα πατρίδα'' τους!

            Με την στάση τους αυτή, τα ''αφεντικά'' της Θράκης, αποδεικνύουν επίσης, για ακόμη μια φορά ότι ποτέ δεν τους ενδιέφεραν οι συνάνθρωποι τους, ποτέ δεν τους ενδιέφερε το κοινό καλό, παρά μόνο το προσωπικό τους όφελος και η αναρρίχηση τους στην εξουσία, απολαμβάνοντας όλα τα προνόμια εις βάρος των συμπολιτών τους που δήθεν εκπροσωπούν. Η εμπιστοσύνη είναι κάτι που κερδίζεται, δεν εκβιάζεται και δεν επιβάλλεται μέσω της πίστης και της θρησκείας.

            Βλέπουμε λοιπόν, ότι ανθρώπους σαν τους ''επιστήμονες'' της Θράκης δεν τους εμπιστεύονται ούτε στην χώρα που διακαώς θέλουν να ζήσουν όταν φανούν τα κατορθώματα τους στην περιοχή μας και ο κόσμος αντιληφθεί πλέον τους πραγματικούς σκοπούς τους.

            Επομένως, βρίσκονται, κι έτσι πρέπει, σε πολύ δυσμενή θέση τις τελευταίες ημέρες και γι' αυτό μάλλον δεν τους έχει απομείνει λίγο θάρρος, όπως μας έχουν συνηθίσει εδώ και χρόνια, για να κάνουν έστω μια δήλωση, ενώ τις προηγούμενες μέρες τους παρακολουθούσαμε να είναι λαλίστατοι, να αγωνίζονται με νύχια και με δόντια κατά της πολιτείας και να καταπολεμούν κάθε κίνηση για εκπαίδευση, ανάπτυξη και βελτίωση της ορεινής περιοχής. Δυστυχώς, τα κλειστά μυαλά, έχουν συνέχεια ανοιχτό το στόμα τους.

            Τέλος, επανερχόμαστε στα θλιβερά γεγονότα που διαδραματίζονται στα σύνορα της πατρίδας μας. Οι Αρχές της χώρας μας, κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να κρατήσουν τους δήθεν απελπισμένους αυτούς ανθρώπους που με συγκεκριμένες εντολές συγκεντρώνονται για να εισέλθουν παρανόμως στην πατρίδα μας. Η συμπεριφορά και οι κινήσεις τους δεν θυμίζουν σε τίποτα κατατρεγμένους ανθρώπους που έφυγαν από την φρίκη του πολέμου.

            Αντιθέτως, παραπέμπουν περισσότερο σε ένα άριστα σκηνοθετημένο σόου με πολύ σκοτεινούς και ύποπτους στόχους. Αξιοπερίεργο είναι ότι μόλις δουν κάμερες, βάζουν μπροστά τα γυναικόπαιδα, αναγκάζοντας τα να κλαίνε, κρατώντας τα πάνω από τους καπνούς της φωτιάς, ώστε να δακρύσουν τα μάτια τους ευκολότερα. Βιντεοσκοπημένες σκηνές με πνιγμούς, όπου ο σκηνοθέτης ή ο παραγωγός επαναλαμβάνει το γύρισμα της σκηνής πολλές φορές, μέχρι να γίνει εντελώς πιστευτή. Πετάνε τα ίδια τους τα παιδιά πάνω από τους φράχτες και τις ασπίδες των αστυνομικών.

            Σκίζουν και βουλιάζουν τις φουσκωτές βάρκες μόνοι τους, μόλις εντοπίσουν τηλεοπτικά συνεργεία για να ρίξουν τις ευθύνες στις Αρχές της χώρας μας. Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας άνθρωπος ανάμεσα τους που να προέρχεται από εμπόλεμη χώρα, παρά μόνο από χώρες που το βασικό τους επάγγελμα είναι η πειρατεία.

            Συνεπώς, δεν πρόκειται για πρόσφυγες ή για μετανάστες, αλλά για μαφιόζους άριστα εκπαιδευμένους για να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες ζημιές και προβοκάτσια στην χώρα μας. Η φύλαξη των συνόρων μας, είναι προτεραιότητα όλων μας. Όσο για τη γειτονική μας χώρα, οι πρακτικές που εφαρμόζει εδώ και χρόνια στη Θράκη, είναι γνωστές σε κάθε γωνιά της γης. Αυτή τη φορά όμως, πέρασε σ' ένα άλλο επίπεδο ισοπεδωτικής πολιτικής στην περιοχή μας.

            Η κίνηση της αυτή να χρησιμοποιήσει ως εργαλεία κατάδικους και βαρυποινίτες ως πρόσφυγες ή μετανάστες φανερώνει τους πραγματικούς σκοπούς της για την περιοχή της Θράκης. Σίγουρα είναι ένας μελετημένος τρόπος για να συγκαλύψει τα εσωτερικά της προβλήματα που διαρκώς αυξάνονται σε όλους τους τομείς της. Η μαύρη αγορά, ο υπόκοσμος, το λαθρεμπόριο και γενικότερα η παρανομία έχει ανθίσει σε κάθε εκατοστό της, πράγμα που την καθιστά μια από τις πιο διεφθαρμένες χώρες σε παγκόσμια κλίμακα.

            Από την άλλη όμως, με τις κινήσεις της αυτές στα σύνορα της χώρας μας, κατάφερε να ξυπνήσει και να συσπειρώσει ολόκληρο το σύστημα της χώρα μας που μέχρι τώρα δεν έδειχνε να ενδιαφέρεται για τον επεκτατισμό της γειτονικής χώρας που βιώνουμε, οι πολίτες της ορεινής περιοχής, εδώ και χρόνια. Είναι καιρός πια, η πολιτεία να δώσει έναν πιο σοβαρό ρόλο στην περιοχή μας και να την αναβαθμίσει όπως της αξίζει. Η αξία της Θράκης είναι πολύ μεγαλύτερη απ' όσο θέλουν να πιστεύουν οι επαγγελματίες ''ηγέτες'' της περιοχής μας ή κάποιοι ''φωστήρες'' της υπόλοιπης χώρας μας. Είναι η στιγμή πλέον, να αντιληφθούν όλοι ότι η Θράκη δεν είναι ένα παιχνίδι πόκερ που έχει να επιδείξει μόνο θρησκευτικές εκδηλώσεις, πολιτικά παραληρήματα, παράλληλες δομές, ψηφοθηρία και υπερεξουσίες.                   

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)