ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΚΕΨΗ, ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΡΙΟ!!!

          Ο λόγος για τους εργάτες και συγχρόνως κατοίκους της ορεινής περιοχής που επιστρέφουν από χώρες του εξωτερικού και δεν τηρούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την πολιτεία λόγω του κορωνοϊού. Δεν είμαστε ούτε ειδικοί, ούτε αστυνομικοί για να επιβάλλουμε περιορισμούς σε ανθρώπους που αγωνίζονται καθημερινά για να τα βγάλουν πέρα.

            Ως σύλλογος ενημερωτικού χαρακτήρα όμως, τους παροτρύνουμε να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις οδηγίες που δίνονται από τις αρμόδιες αρχές για την διάδοση του κορωνοϊού. Μόλις επιστρέψουν στον οικισμό τους, είναι υποχρεωμένοι να μείνουν απομονωμένοι για 14 ημέρες μακριά από κάθε είδους επαφή με τους συμπολίτες τους.

            Τονίζουμε ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και δεν πρόκειται για άσκηση ετοιμότητας, αλλά για πραγματική μάχη με έναν αόρατο εχθρό. Ας μην θυσιάσουμε λοιπόν τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας στον βωμό της απερισκεψίας και της ανοησίας μερικών που δεν κατάλαβαν ποτέ τι σημαίνει αίσθημα ευθύνης και ευσυνείδητη πειθαρχία.

            Σίγουρα δεν αναφερόμαστε σ' αυτούς που επέστρεψαν και τηρούν την καραντίνα των 14'ων ημερών. Ούτε σ' αυτούς που πρόκειται να επιστρέψουν το επόμενο διάστημα και προετοιμάζουν τις κινήσεις τους εξ αποστάσεως. Κάνουν το σωστό και μπράβο τους! Αναφερόμαστε στους ''κυρίους'' που επέστρεψαν από χώρες όπως τη Γερμανία, την Ισπανία ή την Ολλανδία και λόγω του νεαρού της ηλικίας τους πιστεύουν ότι είναι άτρωτοι.

            Τους υπενθυμίζουμε, σύμφωνα με την εκτενή αναφορά γερμανών ειδικών ερευνητών, ότι ένας στους πέντε ηλικίας 20 έως 44 νοσεί σοβαρά. Ή μπορεί να μην έχει νοσήσει καθόλου, αλλά να είναι φορέας του ιού και να τον μεταδίδει σε ολόκληρο τον οικισμό που διαμένει και κινείται ανεξέλεγκτα.

            Πολλές φορές η κοινωνία της ορεινής περιοχής παρεξηγεί άτομα και φορείς που στην προσπάθεια τους να ενημερώσουν έγκυρα τους συμπολίτες τους αναφέρονται σε καταστάσεις και γεγονότα που υπάρχουν μόνο ως ''κοινό μυστικό'' και κανείς δεν θα έπρεπε να αναφέρεται σ' αυτά για να μην κατηγορηθεί ως ''αμαρτωλός''. Αυτή τη φορά όμως, πρόκειται για την δημόσια υγεία και οφείλουμε όλοι μας να προειδοποιήσουμε τα άτομα αυτά που επιδεικνύουν ανυπακοή στους νόμους και στις αποφάσεις της πολιτείας, εκδηλώνοντας αντικοινωνική και ανεύθυνη συμπεριφορά προς τους υπόλοιπους κατοίκους της ορεινής περιοχής.

            Εφιστούμε για ακόμη μια φορά την προσοχή τους και τους κάνουμε έκκληση να αλλάξουν νοοτροπία, να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις του κράτους και να αρχίσουν να συμπεριφέρονται ως υπεύθυνα άτομα της σύγχρονης κοινωνίας, ώστε κάποια στιγμή να είναι χρήσιμοι πρωτίστως για τον εαυτό τους και στη συνέχεια για τα υπόλοιπα μέλη της ορεινής περιοχής. Δεν είναι όλα παιχνίδι, πλάκα, fake news ή ένα αστείο πλέον.

            Είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να συμβάλλουμε όλοι στο ακέραιο για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αλλιώς, σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις των ειδικών, υπάρχει η πιθανότητα, τα κρούσματα να δεκαπλασιάζονται κάθε οκτώ μέρες.      

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)