Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΨΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

            Πέρα από την έντονη παραπληροφόρηση που κυκλοφόρησε το τελευταίο διάστημα σχετικά με τον κορωνοϊό, τις επιπτώσεις και τις μετέπειτα συνέπειες του, στην περιοχή της Θράκης υπάρχει εδώ και λίγες δεκαετίες και η ακραία παραπληροφόρηση από ανθρώπους δήθεν ταγμένους στην μουσουλμανική θρησκεία ή πίστη, ενώ στην πραγματικότητα εξυπηρετούν τα συμφέροντα της γειτονικής μας χώρας και ακολουθούν κατά γράμμα τα σχέδια της.

            Μια πολύ καλά οργανωμένη βιομηχανία, με όχημα την πίστη των ανθρώπων, δραστηριοποιείται στην περιοχή μας, αποσπώντας την προσοχή της κοινής γνώμης από τα πραγματικά γεγονότα και παρασύροντας την στην αυθαιρεσία.

            Χωρίς να τους ενδιαφέρει απόλυτα η χρονική στιγμή που θα επιτευχθούν οι στόχοι τους, ίσως και σε εκατό χρόνια, εργάζονται συστηματικά μέρα και νύχτα, εκτελώντας τις εντολές των αφεντικών τους από την γειτονική μας χώρα και σπέρνοντας το μίσος μεταξύ των ανθρώπων που συμβιώνουν αρμονικά στην περιοχή μας εδώ και πολλά χρόνια.

            Είναι οι γνωστοί ''ηγέτες'' της περιοχής μας, όπως τους αναφέρουμε σε όλες τις δημοσιεύσεις μας, επειδή έτσι αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται και να αυτοπαρουσιάζονται παντού. Δυστυχώς, το δηλητήριο με το οποίο έχουν ποτίσει τους πολίτες της περιοχής μας, έχει φέρει, αν όχι τα αναμενόμενα, κάποια αποτελέσματα.

            Δεν είναι τυχαίο ότι νέοι άνθρωποι, ξεχνώντας ακόμα και τους προγόνους τους που αγωνίστηκαν για κάποιες ελευθερίες που έχουν τώρα και είναι η αιτία της ύπαρξης τους, παρασύρονται και δημοσιεύουν κείμενα μίσους στο διαδίκτυο, χωρίς να γνωρίζουν καν τον λόγο και τις συνέπειες των πράξεων τους. Ακόμα και ανήλικα παιδιά δεν γνωρίζουν την ύπαρξη άλλων θρησκειών ή εκφράζονται χυδαία και προσβλητικά για ανθρώπους που έχουν διαφορετική πίστη, θεωρώντας τους όλους εχθρούς, όπως τους έχουν διδάξει.

            Σε γενικές γραμμές το μόνο που κάνουν είναι να μισούν, επειδή μόνο αυτό ξέρουν να κάνουν. Επί σειρά ετών διοργανώνονται καμπάνιες για την διάδοση του διχασμού και του ρατσισμού. Το χρήμα ρέει άφθονο, οι περιουσίες μεγαλώνουν, οι τσέπες γεμίζουν, αλλά κάποια πολύ πιο σημαντικά πράγματα, όπως η μόρφωση, η εκπαίδευση και η συμπεριφορά ωθήθηκαν σε ακραία φαινόμενα.

            Το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν τόλμησε, όλα αυτά τα χρόνια, να αντιδράσει και να βάλει κάποιο φρένο σε όλα αυτά, αν και η βιομηχανία ψεμάτων και ψευδαισθήσεων λειτουργούσε φανερά πάντοτε. Η επένδυση της έχει αρχίσει σιγά σιγά να αποφέρει καρπούς, φτάνοντας στο σημείο να εξουσιάζει την πλειοψηφία των πολιτών της περιοχής μας, μουσουλμάνους και χριστιανούς, ακόμα και θεσμούς ή υπηρεσίες με φρικτό αποτέλεσμα η Θράκη να εξαρτάται πλέον από τους περιβόητους ''ηγέτες''.

            Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως, ότι η παραπληροφόρηση, με όποιο σκοπό κι αν γίνεται, μπορεί και να σκοτώσει. Χρησιμοποιώντας λοιπόν, όλα τα διαθέσιμα μέσα και χωρίς κανέναν έλεγχο ή περιορισμό, δημιούργησαν όλο αυτό το χάος του ψεύδους στους ανθρώπους της Θράκης και ιδιαίτερα της ορεινής περιοχής που όπως αποδεικνύεται ήταν και ο βασικός τους στόχος.

            Κρατώντας τους μακριά από τις πραγματικές εξελίξεις και προβλήματα, τους στέρησαν κάθε δικαίωμα στην εκπαίδευση, αλλά και στην ενημέρωση. Οι ανθρώπινες αξίες χάθηκαν και ο καθένας πιστεύει ότι είναι ιδιοκτήτης του πλανήτη. Περισσότερο απ' όλους βέβαια οι αυτόκλητοι ''ηγέτες'' της περιοχής μας που έφτασαν σε σημείο να πιστεύουν ότι η γη περιστρέφεται γύρω τους.

            Όλα αυτά ήταν γνωστά, αποκαλύφθηκαν όμως ακόμα περισσότερο το τελευταίο διάστημα με την δυσάρεστη εμφάνιση του κορωνοϊού. Όλα τα κενά που με μεγάλο κόπο κατάφεραν να δημιουργήσουν οι ''ηγέτες'' στην περιοχή μας, εξέθεσαν καταρχάς τους χειροκροτητές τους και σε δεύτερο χρόνο τους ίδιους, αποκαλύπτοντας τον πραγματικό τους χαρακτήρα και συμπεριφορά.

            Το ψεύτικο καθεστώς που τόσα χρόνια έστηναν, γύρισε εις βάρος τους και η ζημιά που προκάλεσαν στους συνανθρώπους τους, στη Θράκη, είναι πλέον μη αναστρέψιμη. Η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση που βιώνουμε και η ψυχολογική φόρτιση των πολιτών, αρχίζει και αποκαλύπτει το τεράστιο ρήγμα που έχει προκληθεί από την βιομηχανία ψεμάτων της Θράκης, της οποίας τα ''έργα'' έχουμε περιγράψει εκτενέστατα και σε προηγούμενα κείμενα μας.

            Χωρίς κανείς τους να γνωρίζει καν τις έννοιες ατομική ευθύνη και δημόσια υγεία, παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, επειδή φοβούνται να μην τους γράψει η αστυνομία και όχι για να μην μεταδοθεί η ασθένεια. Ορισμένοι από τους υποστηρικτές τους προσπαθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους μέσω των κοινωνικών δικτύων, αναρτώντας ή αναπαράγοντας κάποια ανυπόστατα πράγματα που, ψευδών ειδήσεων ή ρατσιστικά σχόλια, μη γνωρίζοντας και μη κατανοώντας επίσης, το ακριβές περιεχόμενο του κειμένου που αναρτούν.

            Η πιο εύστοχη φράση σ' αυτές τις περιπτώσεις που θα μπορούσε να πει κανείς, είναι ότι αν δεν έχεις γνώση, δεν δικαιούσαι να έχεις και άποψη. Ενώ, άλλοι, γηραιότεροι οπαδοί των ''ηγετών'', μη γνωρίζοντας το παραμικρό από εξελίξεις και γεγονότα, βρίσκονται υπό καθεστώς ομηρίας μέσα στα σπίτια τους, επειδή δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κανέναν προβλεπόμενο τρόπο για να βγουν, έστω για τις πρώτες ανάγκες τους.

            Τα τείχη του γκέτο που έχουν υψώσει οι χρυσοπληρωμένοι ''ηγέτες'' της Θράκης, αποβαίνουν μοιραία και τελικά δεν ωφελούν κανέναν και ειδικά τους ίδιους και τους φανατικούς θαυμαστές τους. Τους είναι αδύνατο πλέον να εξηγήσουν στο κοινό τους ότι ακόμα και τα πιο συνηθισμένα πράγματα που τόσα χρόνια τους σέρβιραν ως υποχρεωτικά, απαγορεύονται λόγω των αυστηρών μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, με το θλιβερό αποτέλεσμα για τους παραπάνω θιασώτες, να βρίσκονται εγκλωβισμένοι και εκτεθειμένοι συγχρόνως, χωρίς να μπορούν να εκφέρουν κάποια άποψη.

            Στόματα ερμητικά κλειστά και οι ψευτο-θεσμοί που επέβαλαν, αποτυγχάνουν το ένα μετά το άλλο και οδεύουν προς διάλυση. Το μόνο που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πια, είναι να αρκούνται σε κάποιες ηλεκτρονικές καμπάνιες για βοήθεια και στήριξη σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, τις οποίες όμως δεν κατανοεί η μεγαλύτερη μάζα από τους εκλεκτούς της καρδιά τους.

            Με λίγα λόγια, αυτοί που μένουν σε ιδιόκτητα και πολυτελέστατα διαμερίσματα, ζητάνε τη βοήθεια αυτών που μένουν σε ενοίκιο ή στα πατρικά τους. Δυστυχώς για ακόμη μια φορά, τα συμπεράσματα που βγαίνουν από τέτοιου είδους κινήσεις μας οδηγούν σε πάρα πολλά ερωτηματικά.

            Δυστυχώς είναι πολύ λυπηρό επίσης, το γεγονός να βλέπουμε νέους ανθρώπους να είναι απολύτως εξαρτημένοι από την εικονική πραγματικότητα που τους δημιούργησαν. Να παριστάνουν κάτι που δεν είναι, να αλλάζουν ακόμα και τα στοιχεία της ταυτότητας τους που κάποιοι με πολύ κόπο διατήρησαν.

            Προβληματισμό προκαλεί επίσης, η συμπεριφορά τέτοιων ανθρώπων που με μηδενική προσφορά προς τους συνανθρώπους τους, ακόμα και τώρα σε περίοδο πανδημίας επιδιώκουν μόνο το προσωπικό τους συμφέρον και εικόνα. Μικρόψυχοι όπως πάντα, προσπαθούν να εκφράσουν μια διαφορετική άποψη, μια δήθεν επίδειξη πλούτου μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχουν ''στον ήλιο μοίρα'' όπως λένε και οι γηραιότεροι. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη απόδειξη κοινωνικής αμορφωσιάς και έλλειψης προσωπικότητας.

            Κι αν κάποιος με καλή πρόθεση ή έστω και για πλάκα τους επισημάνει κάποιο λάθος τους στις ακραίες αναρτήσεις τους, αντί να το δουν ως ευκαιρία για να διορθωθούν και να γίνουν χρήσιμοι άνθρωποι πρωτίστως για τον εαυτό τους ή την οικογένεια τους και κατά δεύτερο λόγο για τους συνανθρώπους τους σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, αμέσως φέρνουν την καταστροφή και δημιουργούν παρεξηγήσεις.

            Τέλος, εκφράζουμε την επιθυμία ότι όταν όλα αυτά τα δύσκολα περάσουν και μετρηθούμε, να είναι όλοι παρόντες, να μην λείπει κανείς για να γυρίσουμε όλοι μαζί στην κανονικότητα, αλλά να δούμε τα πράγματα με άλλο μάτι. Να αντιληφθούν όλοι ότι το κλίμα μίσους, διχόνοιας και διχασμού που καλλιεργούν όλοι οι προαναφερόμενοι εδώ και χρόνια δεν ήταν, αλλά ούτε και πρόκειται να γίνει αποδεκτό από την κοινωνία και ιδιαίτερα τους αδικημένους πολίτες της ορεινής περιοχής.    

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)