Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΠΑΓΙΑ ''ΓΡΑΜΜΗ''

          Συνεχίζοντας τις ενημερώσεις μας προς τους πολίτες της ορεινής περιοχής, φαίνεται ότι μια ακόμα περίπτωση απόκρυψης σημαντικών στοιχείων και λεπτομερειών από την τοπική αυτοδιοίκηση, έρχεται να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς πολλών κατοίκων που παραπονιούνται για αδράνεια των τοπικών αρχών, σε όλα τα θέματα που απασχολούν τη Θράκη.

            Αναφερόμαστε στους δημάρχους και τους συμβούλους τους που εδώ και λίγα χρόνια, αποφεύγουν συστηματικά να δώσουν οποιεσδήποτε πληροφορίες και συγκεκριμένα στοιχεία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής στην καθημερινότητα τους.

            Οι περισσότεροι δρουν σαν ''συμμορίες'' σε απομονωμένα γκέτο και συμπεριφέρονται σαν μέλη του υποκόσμου που κλείνουν και κανονίζουν ''δουλειές'' με συνθηματικά και κωδικοποιημένες ονομασίες. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζεται στην απόκρυψη των πραγματικών αριθμών και γεγονότων σχετικά με την μετάδοση του κορωνοϊού.

            Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως οι συνεντεύξεις των τοπικών αρχόντων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) της πρωτεύουσας, ίσως να δικαιολογείται κάπως η συμπεριφορά αυτή, επειδή τα μεγάλα ονόματα της δημοσιογραφίας που δήθεν ασχολούνται με την έξαρση του ιού στο νομό Ξάνθης και ειδικότερα σε ορισμένους οικισμούς της ορεινής περιοχής, έχουν την τάση να διαστρεβλώνουν και να παραφράζουν τις πληροφορίες που τους δίνονται, προσπαθώντας να βγάλουν κάποια βαρυσήμαντη είδηση, σπέρνοντας τον φόβο και τον πανικό, χωρίς να δίνουν τα πραγματικά στοιχεία των γεγονότων.

            Οι περισσότεροι απ' αυτούς δεν γνωρίζουν καν που βρίσκεται η πόλη της Ξάνθης, τους οικισμούς και γενικότερα τί επικρατεί στην περιοχή της Θράκης. Μάλιστα, ορισμένοι απ' αυτούς, συχνά ρωτάνε αν χρειάζονται διαβατήριο για να επισκεφτούν την πόλη της Ξάνθης ή την ευρύτερη περιοχή της. Τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα αν λάβουμε υπόψη την φρικτή συμπεριφορά των απεσταλμένων ανταποκριτών τους, απέναντι στους πολίτες της περιοχής μας.

            Πάντα υπάρχουν κάποιοι που είναι χειρότεροι από τους ανίκανους, είναι αυτοί που είναι ικανοί για όλα. Εκατοντάδες άνθρωποι παρακολούθησαν τους λανθασμένους χειρισμούς τους κατά την διαδικασία των ζωντανών συνδέσεων σε οικισμό της ορεινής περιοχής, δείχνοντας έτσι την παιδεία και την νοοτροπία τους. Αυτά όμως είναι γνωστά και αναμενόμενα από ανθρώπους που δεν ήταν ικανοί να κάνουν κάτι χρήσιμο στην ζωή τους και προτίμησαν να γίνουν δημοσιογράφοι.

            Το ίδιο ακριβώς σκηνικό εκτυλίχθηκε και κατά τα θλιβερά γεγονότα στα σύνορα του Έβρου, με την επιδρομή των λαθρομεταναστών. Ακόμα και οι ερωτήσεις που έκαναν στους άμεσα εμπλεκόμενους φρουρούς των συνόρων, ήταν εντελώς άσχετες με το θέμα, ενώ η διασπορά ψευδών ειδήσεων είχε την τιμητική της.

            Δυστυχώς, η ανοησία είναι πιο θανάσιμη πανδημία, από την οποία δεν μπορείς να προστατευτείς ούτε με μάσκα. Αν πρόκειται για μια τέτοια περίπτωση, ίσως η απόκρυψη στοιχείων ή πληροφοριών να είναι κάπως δικαιολογημένη. Παρακολουθώντας όμως, λίγο πιο προσεκτικά την πορεία των τοπικών αρχόντων και των συνεργατών τους μέσα στον χρόνο, φαίνεται ότι η τακτική αυτή έχει παγιωθεί και τηρείται κατά γράμμα, με όλους τους φορείς και όχι μόνο με τους δημοσιογράφους.

            Αυτό προκύπτει από γεγονότα, όπως, όταν σε προγραμματισμένες επισκέψεις των διοικητών του Δ'Σ.Σ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης σε οικισμούς της ορεινής περιοχής, ρώτησαν, εντελώς ενημερωτικά τους τοπικούς άρχοντες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, απέφυγαν να δώσουν απαντήσεις για οτιδήποτε. Δίνοντας την εντύπωση ότι δεν υπάρχουν δυσκολίες ή προβλήματα στην περιοχή και ότι δεν έχουν ανάγκη τις Αρχές και τις υπηρεσίες της χώρας μας.

            Η ύποπτη αυτή σιγή ιχθύος που τηρούν όλοι οι αιρετοί της ορεινής περιοχής δείχνει να αντικατοπτρίζει την πάγια εντολή των υπόλοιπων ψευτοεκλεγμένων ''ρυθμιστών'' της Θράκης που μοναδικό σκοπό έχουν να κρατηθεί ο κόσμος στο σκοτάδι. Να μην ενημερώνεται για τίποτα, να μην μορφώνεται και κυρίως να μην δέχεται την παραμικρή βοήθεια από την πολιτεία. Αυτός είναι φυσικά και ο μοναδικός τρόπος ελέγχου και χειραγώγησης των ανθρώπων της περιοχής μας. Πάντοτε η γνώση κάνει τον άνθρωπο ακατάλληλο για σκλάβο.

            Όλα αυτά τα έχουμε αναλύσει σε παλιότερες δημοσιεύσεις μας, με πιο σημαντική την εγκληματική συμπεριφορά των παραπάνω ''πλανηταρχών'' σχετικά με το θέμα της υγειονομικής κρίσης που οδήγησαν ορισμένους οικισμούς της ορεινής περιοχής στην καταστροφή με πολύ αρνητικά αποτελέσματα και τελικά να κινδυνεύει ολόκληρη η Θράκη.

            Αναφέρουμε μόνο, ότι επίσημα δήλωναν ότι συμφωνούν με την τήρηση των μέτρων κατά της μετάδοσης του ιού, ανεπίσημα όμως, προέτρεπαν τους κατοίκους των συγκεκριμένων οικισμών να συγκεντρώνονται σε σπίτια για να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, επειδή ήταν κλειστά τα τεμένη, λέγοντας τους ότι στοχοποιούνται και ότι παίζονται παιχνίδια εις βάρος της θρησκείας και της περιοχής, καθώς και να μην τηρούν κανένα μέτρο προστασίας.

            Κι έτσι, σε περίοδο καραντίνας και ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας, οι δρόμοι, τα πάρκα, τα μαγαζιά, τα σπίτια και τα οχήματα έσφυζαν από κόσμο. Δηλαδή οι προτροπές και οι ανεπίσημες οδηγίες τους τηρήθηκαν κατά γράμμα με θλιβερό αποτέλεσμα να βράζει ο τόπος από κρούσματα και θανάτους, δυστυχώς.

            Τελικά το πιο δύσκολο στις μέρες μας, δεν είναι να παλεύεις με τα λιοντάρια και τις αρκούδες, αλλά να συμβιώνεις με τα φίδια. Το αξιοπερίεργο είναι ότι οι ίδιοι οι ''ηγεμόνες'' που εξέθεσαν σε θανάσιμο κίνδυνο τους κατοίκους αυτών των οικισμών, τήρησαν στο έπακρο όλα τα μέτρα προστασίας που εξαγγέλθηκαν, καθώς υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες ότι ανήκουν στις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες.

            Με τον φόβο αυτό, το μόνο που έκαναν, ήταν να κάνουν τους δικαστές σε ξένες ζωές, ως την τέλεια δικαιολογία για να μην ασχοληθεί κανείς με τις ακραίες και σκοτεινές δραστηριότητες τους. Πολλές φορές, ο κόσμος ανεβάζει ψηλά ανθρώπους που ο λόγος και το κύρος τους, είναι πιο χαμηλά από εκεί που εμείς περπατάμε.

            Ο σκοταδισμός που καλλιέργησαν με μεγάλο κόπο, συνεχίζουν να συντηρούν συστηματικά και εκμεταλλεύονται άριστα κάθε φορά που η πολιτεία κάνει προσπάθειες για στήριξη και βελτίωση του τόπου μας, έχει μόνο αρνητικές συνέπειες για τους πολίτες της Θράκης.

            Υποτιμώντας τη νοημοσύνη των κατοίκων, διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, ενώ ταυτόχρονα πέφτουν σε εκατοντάδες αντιφάσεις, ανακαλύπτοντας συνεχώς νέους τρόπους δήθεν καταπάτησης των δικαιωμάτων τους. Ανακοινώνουν και παρουσιάζουν ως πραγματικά, γεγονότα που δεν συνέβησαν ποτέ, πράγματα που ούτε είδαν, ούτε άκουσαν. Απλά τα εφευρίσκουν μόνοι τους και τα διαδίδουν με τη βοήθεια των πιστών ακολούθων τους, ώστε να δικαιολογήσουν την ύπαρξη τους.

            Ευτυχώς, όπως δείχνουν τα στοιχεία, ο περισσότερος κόσμος της ορεινής περιοχής, έχει μάθει πλέον να τους αγνοεί και να μην δίνει σημασία στα λεγόμενα τους. Εκτός φυσικά, από τους καταδικασμένους να είναι χειροκροτητές τους που απ' ότι φαίνεται από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι περισσότεροι είναι δικαιούχοι αναπηρικών συντάξεων. Δυστυχώς για τους μεγαλομανείς τοπικούς ''αυτοκράτορες''...αυτούς έχουν, μ' αυτούς παίζουν!!!     

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)