ΟΙ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ''

          Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε ότι το ''παιχνίδι'' στην περιοχή μας παίρνει νέα τροπή, με νέους, πιο εξελιγμένους κανόνες και όρους. Παράτυποι ''ηγεμόνες'' συμπεριφέρονται πιο φυσιολογικά και από τους επίσημους φορείς της χώρας μας. Δημιουργούν κανάλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προβάλλουν ''προεδρικά'' διαγγέλματα με ανακοινώσεις και οδηγίες προς τους πολίτες της περιοχής μας, αλλά με φόντο τα επιβλητικά πορτραίτα ηγετών της γειτονικής χώρας. Φαίνεται πως η υποκριτική έχει μετατραπεί πλέον, σε επιστήμη.

            Οι άνθρωποι συνήθως κρύβονται. Είτε πίσω από μεγάλα λόγια, είτε πίσω από δειλές σιωπές. Είναι δύσκολο πράγμα η ειλικρίνεια. Έτσι κι αυτοί οι ''κύριοι'', στις κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα μας, η οποία τους έχει παραχωρήσει κάθε ελευθερία και πρέπει να πάρουν θέση, εξαφανίζονται ως δια μαγείας, από προσώπου γης και εμφανίζονται όταν σχεδόν όλα έχουν τελειώσει για να συνεχίσουν την προκλητική τους συμπεριφορά. Αδυνατούν να ακολουθήσουν ακόμη και τις σοφές συμβουλές ή πράξεις των προγόνων τους που αγωνίστηκαν για την περιοχή μας και τις ελευθερίες που απολαμβάνουν τώρα αυτοί. Έλεγαν ότι έξυπνοι άνθρωποι μαθαίνουν από τους άλλους, οι γηραιότεροι από τα λάθη τους και κάποιοι άλλοι τα ξέρουν όλα.

            Δυσκολεύονται επίσης, να παραδειγματιστούν από το παρελθόν και να μην εκμεταλλεύονται την ελευθερία λόγου και έκφρασης που υπάρχει στην χώρα μας. Εκτός κι αν εφαρμόζουν κάποια άλλη τακτική, όπως να αγνοούν εντελώς τις γνώμες των άλλων, αλλά και τους νόμους του κράτους για να πετύχουν τον στόχο τους ή να εκτελέσουν τις εντολές που τους έχουν δοθεί. Αυτό δείχνει ότι το θράσος τους έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο. Μπορεί σε ορισμένες χώρες, οι άνθρωποι να μην λένε αυτά που σκέφτονται, επειδή απαγορεύεται, στην χώρα μας όμως, καλό θα είναι να σκέφτονται αυτά που λένε και πως συμπεριφέρονται.   

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)