ΟΙ ''ΙΕΡΕΣ'' ΘΥΣΙΕΣ

          Παρακολουθώντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες, εντελώς κωμικοτραγικών καταστάσεων. Με αφορμή τη θρησκευτική γιορτή του Κουρμπάν Μπαϊράμ, οι ''πεφωτισμένοι ηγεμόνες'' μας θέλησαν να περάσουν και πάλι τις κάλπικες πολιτικές τους στους πολίτες της Θράκης. Ιδίως ο αυτοεκλεγμένος ''βεζύρης'' της περιοχής μας, ο οποίος στα ''θεόσταλτα'' διαγγέλματα του αποκαλεί αισχρούς τους πολίτες που επισημαίνουν τα λάθη του με αποτέλεσμα, οι περισσότεροι άνθρωποι, απ' ότι ακούγεται, να έχουν αρχίσει να βλέπουν με άλλο μάτι την ύπαρξη του, αλλά και των υποχειρίων του.

            Οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής δεν διαχωρίζουν τους συνανθρώπους τους σε κακούς και καλούς, αυτό το κάνουν οι ''ηγέτες'' μας από μόνοι τους. Αυτό αποδεικνύεται, δυστυχώς, και με τις τελευταίες δράσεις τους που, όπως κάθε χρόνο, προσπάθησαν να συγκεντρώσουν χρήματα για να θυσιάσουν ζώα και να τα μοιράσουν σε φτωχούς και άπορους, όπως λένε, σύμφωνα με το έθιμο της θρησκευτικής εορτής.

            Ωστόσο, οι ''φτωχοί'' και ''άποροι'', κάτοικοι που δεν ξεγελιούνται πια, στους οποίους μοιράστηκαν οι θυσίες, είχαν άλλη άποψη και δεν αποδέχτηκαν τις ''άγιες'' προσφορές τους με αποτέλεσμα να τις πετάξουν όπως ακριβώς τους δόθηκαν.

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)