ΜΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

          Οι φράσεις του τύπου ''δεν θέλω να σου λείψει τίποτα'', ίσως να έφτιαξαν ανθρώπους που τα θέλουν όλα δικά τους και δεν εκτιμούν τίποτα. Αυτή, θα μπορούσε να είναι και μια εύστοχη εξήγηση για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας. Πολλοί είναι αυτοί και ιδιαίτερα οι νέοι που νοιώθουν άτρωτοι από τον ιό. Θα πρέπει να γνωρίζουν όμως, ότι ο ιός δεν αφήνει μόνιμη ανοσία μετά την ασθένεια, αλλά αφήνει μόνιμα προβλήματα. Συνεπώς, μπορεί κάποιος να κολλήσει πολλές φορές τον ιό και κάθε φορά να του προξενεί καινούριες μόνιμες ζημιές.

            Πολλοί είναι αυτοί επίσης που εκδηλώνουν ανυπακοή και αρνούνται να τηρήσουν τα υφιστάμενα μέτρα, είτε επειδή δεν πιστεύουν ακόμη στην ύπαρξη του ιού, είτε επειδή οι ίδιοι είναι ''ειδικοί'' σε τέτοια θέματα. Βλέποντας τα όλα αυτά, καθώς και τα ατελείωτα πάρτι στα νησιά της χώρας μας, τους συνεχόμενους γάμους και όλες τις υπόλοιπες συναθροίσεις που διοργανώνονται, αρκετοί λίγο πιο συγκεντρωμένοι και προσγειωμένοι στη πραγματικότητα άνθρωποι, σκέφτονται και συζητάνε διάφορες λύσεις που θα μπορούσαν να δοθούν για την αντιμετώπιση της ανυπακοής κυρίως. Μια απ' αυτές, αφού τα πράγματα εξελίσσονται έτσι, είναι ότι δεν χρειάζονται πρόστιμα, έλεγχοι και διώξεις.

            Αφού μιλάμε για ατομική ευθύνη, να αναλαμβάνει ο καθένας, υπογράφοντας μια υπεύθυνη δήλωση, τις ευθύνες των πράξεων του. Δηλαδή, αν κάποιοι επιχειρηματίες, για παράδειγμα, επιθυμούν να μην κλείνουν τα καταστήματα τους την προβλεπόμενη ώρα, να αναλαμβάνουν την ευθύνη για ότι κι αν συμβεί. Αν κάποιος επιμένει να κάνει γάμο ή κάποιες άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις να αναλαμβάνει την ευθύνη για όλους τους παρευρισκόμενους. Ή αν κάποιος δεν συμμορφώνεται με τα προβλεπόμενα μέτρα, να υπογράφει κι αυτός μια υπεύθυνη δήλωση και να κάνει ότι θέλει, ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς. Σε περίπτωση που κολλήσει ή μεταδώσει τον ιό όμως, να αντιμετωπίζει την κατάσταση μόνος του και να μην απασχολεί το σύστημα υγείας της χώρας μας.

            Το βέβαιο είναι ότι κανείς δεν θα δεχθεί να υπογράψει μια τέτοια υπεύθυνη δήλωση και θα κάνει τα αδύνατα δυνατά, ώστε να τηρηθούν όλα τα μέτρα, χωρίς αντιδράσεις, παράπονα και γκρίνιες...!  

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)