ΕΥΣΤΟΧΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ!

          Σε πρόσφατες επίσημες δηλώσεις των ''πεφωτισμένων'' ηγετών της Θράκης, ακούστηκαν λόγια που προκάλεσαν την έκπληξη των περισσότερων ακροατών που ήδη γνώριζαν την πραγματικότητα και κοιτώντας ο ένας τον άλλον αναρωτήθηκαν ''τί ακριβώς ήθελε να πει ο ποιητής;'' Στην δήλωση τους λέχθηκε μεταξύ άλλων και ότι υπηρετούν την πατρίδα μας και ότι υπήρξαν ήρωες και μάρτυρες από την πλευρά τους, οι οποίοι θυσιάστηκαν για την χώρα μας.

             Ήρωες και πεσόντες από την ορεινή περιοχή σίγουρα υπήρξαν, όπως περιγράφει η ιστορία του τόπου, αλλά δεν είχαν καμία σχέση με τους σημερινούς υπέρλαμπρους ηγέτες της περιοχής μας. Όπως υπήρξαν και πολλοί άνθρωποι που βασανίστηκαν για να προδώσουν την πατρίδα τους, αλλά δεν το έκαναν και προτίμησαν να πεθάνουν όρθιοι, παρά γονατιστοί. Επέλεξαν να παλέψουν για το καλύτερο αύριο της περιοχής και της χώρας μας χωρίς να σκύψουν το κεφάλι σε κανέναν.

             Φυσικά, κανείς δεν έκανε τον κόπο να μάθει κάτι περισσότερο για τις αγενέστατες αυτές δηλώσεις που προσβάλλουν τις μνήμες των ηρώων, γνωρίζοντας ότι πρόκειται για ακόμη μια περίπτωση υποκρισίας και χειραγώγησης, αφού κατά τα λεγόμενα των συντοπιτών τους, οι μισοί πρόγονοι των παραπάνω ''επισήμων'' κατέφυγαν σε άλλες γειτονικές χώρες για να γλυτώσουν και όχι να αγωνιστούν, φτάνοντας η χάρη τους μέχρι και το Χόλυγουντ όπου ζούνε σήμερα ως διασημότητες και ως χριστιανοί πολίτες. Όσο για τους υπόλοιπους μισούς, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ίδιων των ηγετών σε παλαιότερες ομιλίες τους στο εξωτερικό, ζούνε κι αυτοί ως χριστιανοί πολίτες σε βορειότερες γειτονικές χώρες, αποφεύγοντας κι αυτοί να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους έστω.

            Η μονταζιέρα που έχουν στήσει στην περιοχή μας όμως, δεν περιλαμβάνει και δεν αναφέρεται ποτέ στις προσωπικές τους ''επιτυχίες''. Πάντοτε χρησιμοποιούν την ιστορία, τις παραδόσεις και τις συνήθειες των υπόλοιπων ανθρώπων της ορεινής περιοχής με σκοπό να τις οικειοποιηθούν και να ανελιχθούν οι ίδιοι. Πολλοί είναι αυτοί επίσης που πιστεύουν ότι αυτός είναι ένας αγενέστατος και προσβλητικός τρόπος εκμετάλλευσης του πολιτισμού της Θράκης. Για πολλούς, οι αγενείς συμπεριφορές αυτές, αποτελούν ντροπή και προσβολή για τον τόπο. Ίσως είναι οι προσπάθειες χαμηλού επιπέδου ατόμων να παραστήσουν τους σπουδαίους, αλλά εάν, όντως κάποια στιγμή θελήσουν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, δεν χρειάζεται να έχουν κάποιον ιδιαίτερο λόγο. Ανθρωπιά χρειάζεται να έχουν.           

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)