ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΟΜΙΑ

          Σε πρόσφατες δηλώσεις των ''ρυθμιστών'' της ζωής των πραγμάτων στη Θράκη είδαμε δήθεν ''θρησκευτικούς ηγέτες'' να παίζουν με το μέλλον ανυποψίαστων παιδιών που το μόνο που θέλουν είναι να σπουδάσουν, αλλά και αιρετούς που μάλλον δεν γνωρίζουν τη νομοθεσία της χώρας μας ή την έννοια της λέξης ''νομοθεσία''. Μακριά από την πραγματικότητα σπέρνουν μια νέα πανδημία, αυτή της παραπληροφόρησης, δημιουργώντας ένα απέραντο χάος, ακόμα και μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

            Θα αναφερθούμε για ακόμη μια φορά στους δήθεν ''εκπροσώπους της μειονότητας''. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις τους με δική τους προτροπή και ετσιθελικά εκδιώχτηκε από το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης ένας εκπαιδευτικός με την κατηγορία ότι είναι οπαδός του Φετουλλάχ Γιουλέν, ενώ υπάρχει απόφαση της Διοίκησης να αναλάβει καθήκοντα στο συγκεκριμένο σχολείο, γιατί κανένα πειθαρχικό παράπτωμα δεν διέπραξε. Κανένας σεβασμός και καμία τήρηση των νόμων και των αποφάσεων. Και φυσικά καμία υποστήριξη από το ρωμαλέο μειονοτικό κίνημα και τους αιρετούς της μειονότητας που για άλλους εκπαιδευτικούς στήνουν στο άψε σβήσε πορείες και διαμαρτυρίες λόγω ''στοχοποίησης'' επειδή ανήκουν στη μειονότητα. Μάλλον ο Χότσκα ανήκει σε ''άλλη'' μειονότητα...

            Κάθε λίγο και λιγάκι διεκδικούν κάποια δικαιώματα που στην εποχή μας, στον 21ο αιώνα, τα έχουν απλόχερα και απολαμβάνουν τις ίδιες ελευθερίες και προνόμια (αν όχι περισσότερα σε σχέση με την πλειονότητα), καθώς και την ίση μεταχείριση, όπως ακριβώς προβλέπεται και αρμόζει σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Το να μιλάμε για καταπίεση σήμερα, είναι τουλάχιστον γελοίο! ''Στήνουν'' επιπλέον ανύπαρκτα περιστατικά με σκοπό να δημιουργήσουν εντυπώσεις και για να λειάνουν το έδαφος για ενδεχόμενες προβοκάτσιες, θέτοντας τους ίδιους τους ομοεθνείς τους σε κινδύνους και εκθέτοντας τους. Και το χειρότερο, έχουν μετατρέψει τα τεμένη - όπως λέει η νεολαία - σε πρεσβείες, όπου ντρεπόμαστε να μπούμε να κάνουμε την προσευχή μας. Έτσι δημιουργούν προβλήματα και στο τέλος απαιτούν από την Πολιτεία να τους τα λύσει.

            Τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τους πολίτες της ορεινής περιοχής. Όσον αφορά στους οπαδούς του Γκιουλέν στη Θράκη, υπάρχουν παλιότερες φήμες, σύμφωνα με τις οποίες πολλοί σημερινοί θρησκευτικοί λειτουργοί, ακόμα ίσως και ο ''βεζίρης'' της περιοχής μας, συνδέονται έμμεσα με τον Γκιουλέν, επειδή τα θρησκευτικά σχολεία, όπου σπούδαζαν εκείνη την εποχή, ανήκαν στον Γκιουλέν, ο οποίος πλήρωνε για τις υποτροφίες τους, τις εκδρομές τους και όλα τα υπόλοιπα έξοδα τους. Και γι' αυτό μάλιστα μετά το πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία δόθηκε η εντολή να κάψουν όλα τα βιβλία του Γκιουλέν που είχαν στο σπίτι τους. Όπως φημολογείται, οι περισσότεροι είχαν μόνο βιβλία του Γκιουλέν, τα οποία έκαψαν με αποτέλεσμα να μην έχουν κανένα βιβλίο θρησκευτικού περιεχομένου στην κατοχή τους και να περιμένουν με αγωνία να τους τυπώσει κάποια ο ''βεζίρης'' τους, ενώ από κεκτημένη ταχύτητα έκαψαν άθελα τους και τους όποιους τίτλους σπουδών είχαν και τώρα δεν έχουν κάποιο αποδεικτικό στοιχείο που να δείχνει ότι έχουν σπουδάσει.

            Κατά τα άλλα, με οδηγό το μίσος που τρέφουν για τη χώρα μας, απολύουν με το έτσι θέλω νόμιμους υπαλλήλους προσάπτοντας τους την παραπάνω κατηγορία, ενώ ξεχνάνε ότι κάποια στιγμή μπορούν κάλλιστα να βρεθούν κατηγορούμενοι για το ίδιο ''αδίκημα'' και οι ίδιοι. Η Πολιτεία θεσπίζει νόμους και κανόνες για όλους. Κανείς δεν έχει την αρμοδιότητα να επιβάλλει καθεστώτα Άγριας Δύσης και ανυπακοής, ούτε να εξάγει τα προβλήματα της ''μητέρας - πατρίδας'' του σε ένα ευρωπαϊκό κράτος.       

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)