ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΆΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

          Παρατηρούμε ότι ορισμένοι, μάλλον κακοπληρωμένοι ''έμμισθοι'' του παρακράτους της Θράκης, προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαβάζουν τις ενημερώσεις μας χωρίς να φαίνονται, αλλά δυστυχώς δε φαίνεται να καταλαβαίνουν τίποτα απ' αυτά που γράφουμε. Αναδημοσιεύουν, μάλιστα, τις αναρτήσεις μας παρερμηνεύοντας το περιεχόμενο, αλλά ευτυχώς για αυτούς υπάρχει και η τεχνολογία που μπορεί να τους βοηθήσει, αν δεν τα βγάζουν πέρα με τα ελληνικά.

            Οι λέξεις ''κακία'' (kin) και ''μίσος'' (nefret) που χρησιμοποιεί κάποιος αναγνώστης στα σχόλια του είναι πάγια τακτική που εφαρμόζει στην περιοχή μας μόνο το σύστημα του παρακράτους, στο οποίο ανήκει και ο συγκεκριμένος ''γελωτοποιός''. Η νοοτροπία του 15ου αιώνα μ. Χ. που με το ζόρι προσπαθεί να ''φυτευθεί'' στην περιοχή μας μέσω ανεπάγγελτων αργόμισθων δεν εκφράζει κανέναν σκεπτόμενο και προσγειωμένο στην πραγματικότητα κάτοικο. Οι περισσότερες από τις απόψεις, σκέψεις και προτάσεις που παρατίθενται στις ενημερώσεις μας προκύπτουν από συζητήσεις τέτοιων συνειδητοποιημένων ανθρώπων που το τελευταίο διάστημα σκέφτονται σοβαρότερα το μέλλον των παιδιών τους.

            Το μόνο στοιχείο που μας χαρακτηρίζει είναι η αντικειμενικότητα. Θα λέγαμε και θα γράφαμε τα ίδια πράγματα ακριβώς για οποιαδήποτε άλλη χώρα που θα προσπαθούσε να χειραγωγήσει τους κατοίκους της περιοχής μας, ασκώντας πιέσεις, προπαγάνδα και τρομοκρατία. Αν ο ''αναγνώστης'' δεν έχει κατανοήσει ακόμα το ύφος των κειμένων μας, τότε αυτό είναι αποτέλεσμα της μόρφωσης και του επιπέδου του και όχι της πραγματικότητας Για αυτούς τους ανθρώπους ισχύει το ρητό: αν δεν ταιριάζει το αφήγημα τους στην πραγματικότητα, τότε φταίει η πραγματικότητα.

            Προσέξαμε επίσης, ότι με ύφος ''ξυλοκόπου'' μας προτρέπει και να παραιτηθούμε από τα καθήκοντα μας. Αν έχει οποιοδήποτε παράπονο με το λειτούργημα που επιτελούμε, μπορεί να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές για την ''παραδειγματική τιμωρία'' μας. Αν όμως δεν συντρέχει κάποιος τέτοιος λόγος, τότε δικαιούται κι αυτός να συμμετάσχει επώνυμα με τη γνώμη του στο δημόσιο διάλογο στα κοινωνικά μέσα σταματώντας να διαδίδει ψεύδη σε γειτονικές χώρες ιδίως σε αυτές που η λέξη ελευθεροτυπία και ελευθερία του λόγου ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

            Φυσικά, όπως είναι αναμενόμενο και μετά βίας κρύβεται, νομίζει ότι με τα σχόλια του υπερασπίζεται τα ''αφεντικά'' του. Παρά τις γενναίες προσπάθειες που καταβάλλει για να εκφράσει κάποιο παράπονο, δυστυχώς για ακόμη μια φορά, ''καίγεται'' μόνος του. Την αξιοπρέπεια πολλοί νομίζουν ότι την έχουν, ελάχιστοι όμως την κατέχουν και την τιμούν. Ο νοών νοείτω!    

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)