ΎΠΟΠΤΕΣ ΣΙΩΠΕΣ

          Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει πλέον, ο κόσμος παρακολουθεί και ενημερώνεται για τις εξελίξεις στην περιοχή μας. Όλο και περισσότεροι έχουν αρχίσει να βλέπουν από άλλη οπτική γωνία το μέλλον τους, συνειδητοποιώντας ότι ο φαύλος κύκλος των αυτοαποκαλούμενων ''ηγετών'' της Θράκης δεν οδηγεί πουθενά. Το επικίνδυνα θολό τοπίο που επικρατεί στην περιοχή είναι καιρός να αρχίσει να ξεκαθαρίζει.

            Η ουδέτερη στάση και η σιωπή μιας μερίδας πολιτών θα πρέπει να αναθεωρηθεί, καθώς η κατάσταση που δημιουργείται στην περιοχή μας - όπως προπαγανδίζεται στα κηρύγματα των παραπάνω παρακρατικών στελεχών - δεν έχει κανένα όφελος για τους μουσουλμάνους της Θράκης. Οι ψευδαισθήσεις που δημιουργούνται με τις κορώνες περί δήθεν ''καταπίεσης'' δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Οι δήθεν ''δίκαιες'' απαιτήσεις τους είναι μέρος της ζωής μας εδώ και χρόνια. Για κάποιους λόγους, όμως, κάνουν πως δεν τις κατανοούν, τις παρερμηνεύουν και τις παρουσιάζουν όπως τους αρέσει. Η ουδετερότητα δεν βοηθάει σε καμία περίπτωση την βελτίωση της καθημερινής ζωής. Δεν είναι σωστό να φοβόμαστε να μιλήσουμε και να πούμε τα παράπονα μας για να μη παρεξηγηθεί το παρακράτος.

            Η σιωπή των πολιτών ενθαρρύνει περισσότερο τους παράνομους παρά τους σύννομους κατοίκους. Πολλοί ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν την αλήθεια, αλλά σιωπούν για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Δεν γίνεται, όμως, να είσαι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Ειδικά στην περίπτωση των μουσουλμάνων της Θράκης που απ' ότι δείχνουν τα πράγματα χρησιμοποιούνται συνεχώς από τη γειτονική χώρα και τους τοπικούς ''υπαλλήλους'' της ως εργαλεία και μοχλός πίεσης για να επιτευχθούν πολιτικοί στόχοι (εντός κι εκτός Ελλάδας) άσχετοι με την ευημερία τους. Το ότι η Θράκη συγκαταλέγεται στη λίστα των ''αδελφών'' περιοχών της γειτονικής χώρας (παρουσιαζόμενη ανεξάρτητη με σημαίες και ύμνους) είναι τουλάχιστον ύποπτο, αν όχι επικίνδυνο. Επομένως, όλα αυτά πρέπει να μας βάλουν σε σκέψεις και να δούμε σοβαρά τί τελικά ισχύει στην περιοχή μας και τί όχι.

            Αρκετοί είναι αυτοί, δυστυχώς, που δείχνουν να μην ενδιαφέρονται για αυτά τα θέματα, με αποτέλεσμα να γίνονται εύκολος στόχος. Τη σιωπή πρέπει να τη φοβόμαστε, αυτή ορίζει το φινάλε. Μπορεί εδώ να μην είναι κανείς για βραβείο Νόμπελ, όμως οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να φοβούνται να εκφράζουν την άποψη τους, επειδή δεν θέλουν να καταστρέψουν τις ψευδαισθήσεις κάποιων άλλων. Όπως κάθε λέξη έχει συνέπειες, έχει και η σιωπή.

            Δεν είναι παράξενο πώς μια ομάδα προσώπων της περιοχής μας προσπαθεί πάση θυσία να ελέγχει τους κατοίκους δηλώνοντας ότι τους εκπροσωπεί σε ''κάποια'' κέντρα αποφάσεων και ότι δήθεν διεκδικεί κάποια ''δικαιώματα'' χωρίς να τα αποκτάει ποτέ; Αν είναι έτσι, γιατί δε λύνεται κανένα από τα πραγματικά προβλήματα, αλλά συνεχώς εμφανίζονται καινούρια; Ποιές είναι οι λύσεις που προτείνουν για την ανεργία; Τα μύρτιλα και τα κεράσια ή η μετανάστευση στο εξωτερικό; Προφανώς, οι απαντήσεις σε τέτοια ερωτήματα δεν πρόκειται να δοθούν στα τεμένη-πρεσβείες τις Παρασκευές. Όπως δεν δόθηκαν εδώ και τόσα χρόνια που ανέλαβαν οι ''πάνσοφοι'' δήθεν θρησκευτικοί ηγέτες να οδηγήσουν την περιοχή μας και τους κατοίκους της στο μέλλον του...1450.            

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)