ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ...

          Σε μια ακόμη συνέντευξη του ''βεζίρη'' της Θράκης σε παρακμιακό κανάλι της γειτονικής χώρας ακούσαμε το γνωστό τροπάριο κατά της χώρας μας. Καταπιέσεις, καταπατήσεις, απειλές, τρομοκρατία και διάφορα άλλα που όλοι γνωρίζουμε βέβαια σε ποια χώρα ισχύουν. Εκτός από αυτά, που πλέον δε μας εκπλήσσουν, οι δημοσιογράφοι της εκπομπής που τόσο όμορφα παρουσίασαν τον ''υψηλότατο'' προσκεκλημένο χρησιμοποιώντας κάθε λέξη ευγενείας που ήξεραν, δεν γνώριζαν ποιας πόλης ''μουφτής'' είναι και που βρίσκεται αυτή η πόλη.

            Όπως και οι υπόλοιποι ''υποστηρικτές'' του θιάσου ανά την Ευρώπη που δεν γνωρίζουν καν προς τα που πέφτει αυτή η βασανισμένη Θράκη. Με το ''τεράστιο'' ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για την περιοχή μας, θα περιμέναμε τουλάχιστον να ήταν σε θέση να εντοπίσουν τις πόλεις της Θράκης στο χάρτη και να ξέρουν κάποια στοιχεία για τον πληθυσμό της. Αρκούνται απ' ότι φαίνεται στα λόγια του κάθε καλοταϊσμένου ''ηγετικού στελέχους'' κα τα τρώνε αμάσητα. Επιλεκτικά πάντα, όπως οι μονταρισμένες δακρύβρεχτες σειρές της γειτονικής χώρας. Μόνο αυτά που συμφέρουν τους ίδιους, ποτέ αυτά που απασχολούν τους απλούς ανθρώπους.

            Όπως, για παράδειγμα, που από τη μια βραβεύουν τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διοργανώνοντας λαμπρή εκδήλωση προς τιμήν του, επειδή μάλλον ''εξυπηρέτησε'' κάποιες καταστάσεις υπέρ της γειτονικής χώρας, από την άλλη όμως ακούμε από τα πιο επίσημα χείλη ότι οι αποφάσεις του δικαστηρίου αυτού -όταν είναι εις βάρος τους- δεν δεσμεύουν κανέναν. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι ''υπάλληλοι'' της γείτονος στην περιοχή μας. Αν κάτι τους συμφέρει και τους βολεύει διαδίδεται με ταχύτητα φωτός. Αν δεν τους συμφέρει, ή το πνίγουν κάνοντας τους ανήξερους ή το διαστρεβλώνουν για να χωρά στο αφήγημά τους.

            Αν αυτή είναι η εκπροσώπηση που μας αρμόζει ως πολίτες μια Ευρωπαϊκής χώρας, τότε μάλλον θα πρέπει να επανεξετάσουμε τις επιλογές μας...

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)