ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

            Η φυσική ομορφιά της ορεινής περιοχής της Ξάνθης είναι ασύγκριτη. Και γενικά άγνωστη και ανεξερεύνητη για πολλούς. Για όσους ενδιαφέρονται να τη γνωρίσουν περπατώντας τα βουνά της προτείνουμε τρεις από τις πιο όμορφες διαδρομές με πρώτη την κορυφαία διαδρομή της Κοττάνης, Τσαλαπετεινού, Εύθυμου και Πολύαρνου.

            Η διάσχιση του μονοπατιού γίνεται μέσω των Θρακικών Μετεώρων. Είναι μια διαδρομή 25 χιλιομέτρων, διάρκειας 10 ωρών και περιλαμβάνει ανάβαση στα 1100 μέτρα. Χαρακτηρίζεται δύσκολη και προτείνεται να γίνεται σε ομάδες ή μαζί με άτομα με εμπειρία. Μπορεί να πραγματοποιηθεί όλες τις εποχές του έτους και προσφέρει την εντυπωσιακή θέα των Θρακικών Μετεώρων.

            Η δεύτερη διαδρομή είναι η ''κορυφή Γεράνεια'' με υψόμετρο 1550 μέτρα περίπου. Η ανάβαση ξεκινά από το χωριό Πάχνη, έχει μήκος 20 χιλιόμετρα και διαρκεί 10 ώρες. Κι αυτή θεωρείται δύσκολη διαδρομή και προσφέρει μαγευτική πανοραμική θέα προς τα χωριά της ορεινής Ξάνθης.

            Η τρίτη διαδρομή είναι η κορυφή της ''Κούλα'' με υψόμετρο σχεδόν τα 1600 μέτρα. Ξεκινά από το χωριό Ωραίο, έχει μήκος διαδρομής 9 χιλιόμετρα και διαρκεί 4 ώρες. Χαρακτηρίζεται ως μέτριου βαθμού δυσκολίας, μπορεί να πραγματοποιηθεί όλες τις εποχές του χρόνου και προτείνεται από όλους τους Ορειβατικούς Συλλόγους της χώρας.

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)