ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ #2

Κάθε φορά που νιώθουμε ότι ξεμένουμε από έμπνευση (αν ποτέ μπορεί να συμβεί αυτό στη Θράκη) έρχονται οι συνήθεις ύποπτοι και οι γνωστές «πένες» της μειονότητας να μας δώσουν υλικό.

- Συνεχίζει ο «βεζίρης» μας στο Anadolu λέγοντας ότι η Ελλάδα προσπαθεί να «εξελληνίσει» τη μειονότητα. Μέχρι πρόσφατα είχαμε τη γνωστή τρομοκρατία στα τζαμιά ότι το κράτος προσπαθεί να μας «εκχριστιανίσει» (μάλλον μπερδεύεται με το βόρειο γείτονά μας που κάποτε βάφτιζε μουσουλμάνους στα ποτάμια και άλλαζε τα ονόματά μας). Αφού είδε ότι αυτή η κασέτα δεν πιάνει, άλλαξε την ορολογία μπας και συγκινήσει κάποιον ακροατή. Ίσως το επόμενο στάδιο να είναι το να μας «εξανθρωπίσει».

- Γραφική έχει καταντήσει πλέον η καραμέλα «μας κλείνουν τα μειονοτικά σχολεία». Αφού δεν έχει παιδιά, τί να τα κάνουν ανοιχτά; Μεταναστεύουν οικογένειες της περιοχής μας στο εξωτερικό και άλλοι κατεβαίνουν στις πόλεις. Ρώτησαν ποτέ κανέναν δάσκαλο πόσο επιζήμιο είναι εκπαιδευτικά να διατηρούνται ολιγοθέσια σχολεία; Όχι βέβαια, για το «βεζίρη» και την κλίκα όλα γίνονται για τους αριθμούς, όχι για την ουσία: μας θέλουν «νούμερα», όχι μορφωμένους.  

- Γνωρίζαμε για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για απόπειρα βιασμού. Από τη Birlik μαθαίνουμε και για απόπειρα διοργάνωσης εκδήλωσης. Έτσι πανηγύρισε την ακύρωση της εκδήλωσης 3 τουρκικών πανεπιστημίων για την ημέρα ελληνικής γλώσσας στην Τουρκία, ως αντίποινα στο ότι η μειονότητα στη Θράκη «φτύνει αίμα» (το μόνο αίμα που φτύνει η μειονότητα είναι αυτό στον οδοντίατρο). Κάποιες εφημερίδες της γειτονικής χώρας έφτασαν να την «πέσουν» και στο νομπελίστα Γ. Σεφέρη.

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)