ΜΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ

          Άλλη μια είδηση από την Κύπρο προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τη Θράκη μας. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα τουρκοκυπριακής εφημερίδας, ο "πρόεδρος" και ο "πρωθυπουργός" στα κατεχόμενα είναι κάτοχοι διαβατηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτοί που εφαρμόζοντας άκριτα της εντολές της μητέρας – πατρίδας δεν αναγνωρίζουντην ύπαρξη του κυπριακού κράτους και αρνούνται την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος καταδέχονται να φέρουν διαβατήριο της "αλαζονικής και κακομαθημένης" Κυπριακής Δημοκρατίας που τους δίνει τα προνόμια ενός ευρωπαϊκού κράτους. Μάγκες δηλαδή εκ του ασφαλούς.

            Έτσι δεν είναι εδώ και οι δικοί μας μειονοτικοί "γαζήδες"; Ψεύδονται συστηματικά, συκοφαντούν και προπαγανδίζουν θέσεις τρίτων κρατών εις βάρος της πατρίδας τους, πάντα, βέβαια, με την ασυλία και τα προνόμια που τους δίνει η υπηκοότητα της "καταπιεστικής" Ελλάδας. Είναι ωραίο στα ταξιδάκια και στα δικαιώματα να είμαστε Έλληνες πολίτες, αλλά στις υποχρεώσεις μας να γκρινιάζουμε για καταπίεση και στοχοποίηση κουνώντας τη σημαία της εθνικής διαφορετικότητας. Ψευτόμαγκες. Αν δηλώνεις Τούρκος, όπως έχεις κάθε σεβαστό δικαίωμα, υποστήριξε την επιλογή σου φέροντας και την υπηκοότητα της μητέρας -πατρίδας σου. Πόσοι άραγε από τους "παράγοντες" της μειονότητας φέρουν την τουρκική υπηκοότητα; Όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια, λέει η λαϊκή ρήση.

Όσο για τον αντίλογο του τουρκοκύπριου "προέδρου", ότι "θα επιστρέψει το κυπριακό διαβατήριο, αν υπάρχει τρόπος" (που για έναν ανεξήγητο λόγο δεν το έχει κάνει εδώ και 60 χρόνια) μόνο ως αστείο ακούγεται.

 

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)