ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΔΙΧΩΣ ΒΑΣΗ

            Βγήκε το νέο επεισόδιο στο σήριαλ "ποιος θα το παίξει πιο Τούρκος στη Θράκη". Το σκηνικό για άλλη μια φορά εκτυλίσσεται στην περιοχή μας, με όλους τους συνήθεις "αστέρες" να κατηγορούν τον Πρωθυπουργό που αποκάλεσε τα νήπιά μας "Ελληνόπουλα" και τα χωριά μας "Πομακοχώρια" στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με το νηπιαγωγείο της Πάχνης. Την ίδια στιγμή, ξεκατινιάζονται μεταξύ τους ποιος αντέδρασε πιο έντονα, ποιος το έπαιξε πιο τουρκαλάς από τον άλλον. Εσωτερικές κόντρες στο σωματείο των ηθοποιών.

            Γνωστό πώς δουλεύει το κύκλωμα: ο "μαέστρος" επιλέγει το γεγονός-στόχο και ο "σεναριογράφος" ετοιμάζει το γνωστό παραμυθάκι περί καταπίεσης, άρνησης ταυτότητας, κλπ (πασίγνωστο σε ποια χώρα βρίσκονται οι παραγωγοί του σήριαλ). Ξεκινά έπειτα η χορωδία των συλλόγων της Θράκης (τα 2-3 άτομα που είναι σε κάθε σύλλογο) με τις copy-paste ανακοινώσεις (να φαινόμαστε μπούγιο) και γίνεται ο biz-bize σαματάς. Και όταν ολοκληρώσει και ο τελευταίος σύλλογος κοπτοραπτικής, η κυβέρνηση της γείτονος "ανακαλύπτει" το μαζικό κίνημα αντίστασης της Θράκης και το "πουλάει" στο κοινό της. Χειροκροτεί ο θίασος και περιμένουμε την εντολή για το επόμενο. Έτσι δεν παίχτηκε και το πρόσφατο κωμικό επεισόδιο με "τους πυροβολισμούς από το Στρατό στους τάφους των ομοεθνών μας" στη Γλαύκη;

            Πάμε και στην ουσία. Κάποιοι "υπάλληλοι" -που υποτίθεται εκλέχθηκαν για να ασχολούνται με τα προβλήματα των κατοίκων αυτής της χώρας- είναι διατεθειμένοι για να γίνουν αρεστοί σε αυτούς που εξυπηρετούν μόνο το δικό τους συμφέρον να πουλάνε τουρκισμό σε βαθμό που να προδίδουν το είναι τους. Απαγορεύουν και την ίδια τη λέξη Πομάκοι, αναγκάζουν μια ολόκληρη πληθυσμιακή ομάδα να ντρέπεται για την καταγωγή, την ιστορία και τον πολιτισμό της. Χωρίς ντροπή, ξεφτιλίζονται στα μάτια του κόσμου προσβάλλοντας τη νοημοσύνη του. Κρατάνε όμηρο ολόκληρη τη μειονότητα σε μια σκοταδιστική σχέση υποτέλειας για να επωφελούνται αυτοί. Θλιβερά απομεινάρια μιας εποχής που τους προσπερνά.   

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)