ΈΝΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ...ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ!

          Οι εκατοντάδες καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα το φετινό καλοκαίρι μας έστειλαν ένα σαφές μήνυμα: άμεση προτεραιότητα της Πολιτείας πρέπει να αποτελέσει η δημιουργία ενός Πυροσβεστικού Σταθμού στην περιοχή μας. Είναι μια πολύ σημαντική έλλειψη και πλέον είναι απαραίτητος όσο ποτέ. Το έχουμε αναφέρει και ζητήσει αρκετές φορές μέσα από τις δημοσιεύσεις μας, δυστυχώς, όμως, δεν έχει γίνει ακόμη κάποια σχετική ενέργεια.

            Επαναλαμβάνουμε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ξάνθης απέχει αρκετά από τα χωριά μας και σε ενδεχόμενες πυρκαγιές τα αποτελέσματα μπορεί να είναι θλιβερά. Δε χρειάζεται να τρέχουμε πάντα τη τελευταία στιγμή, αφού υπάρχουν ευκολότερες λύσεις με πολύ λιγότερους κινδύνους. Η ύπαρξη ενός Πυροσβεστικού Σταθμού στην περιοχή μας μπορεί να αποτρέψει πολλές καταστροφές. Η πρόταση μας είναι να δημιουργηθεί ένας τέτοιος σταθμός στο χωριό μας, την Πάχνη, επειδή βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της περιοχής και απέχει μόνο 10 λεπτά από τα περισσότερα χωριά, ακόμα και από δύσβατες περιοχές μέσω των αγροτικών δρόμων και παράδρομων. Σίγουρα θα μπορούσε να προσφέρει τα μέγιστα σε μια επικίνδυνη κατάσταση.

            Θα μπορούσε να στελεχωθεί με ολιγομελές μόνιμο προσωπικό και με αρκετούς εποχιακούς ή εθελοντές από την περιοχή, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Θα μπορούσαν, επίσης, να διοργανώνονται τακτικά ενημερωτικές συναντήσεις στα χωριά σε θέματα πυροπροστασίας και πυρασφάλειας. Όσα συμβαίνουν στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα δεν αφήνουν περιθώρια και πρέπει να κινηθούμε γρήγορα πριν θρηνήσουμε ζωές ή χάσουμε τον δασικό μας πλούτο.    

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)