ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΧΝΗ

          Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι μια πράξη προσφοράς και ευθύνης. Βοηθά στην αντιμετώπιση ενός τεράστιου κοινωνικού προβλήματος, την ανεπάρκεια αίματος που θέτει καθημερινά σε κίνδυνο τις ζωές πολλών συνανθρώπων μας. Ειδικά τους θερινούς μήνες τα αποθέματα σε αίμα σχεδόν εκμηδενίζονται και το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο.

            Το αίμα είναι βασικό συστατικό της ζωής κι ένα θεραπευτικό μέσο που δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Η μόνη πηγή του είναι ο άνθρωπος. Ούτε παράγεται, ούτε αγοράζεται, ούτε και πωλείται. Μόνο προσφέρεται. Μια μονάδα αίματος μπορεί να σώσει μέχρι και τρείς ζωές.

            Τα τελευταία χρόνια με την εξέλιξη της ιατρικής και της τεχνολογίας εφαρμόζονται νέες θεραπευτικές μέθοδοι με αποτέλεσμα οι ανάγκες σε αίμα να αυξάνονται συνεχώς και να απαιτούνται μεγάλες ποσότητες. Δυστυχώς, όμως, μέχρι στιγμής η επιστήμη, όσο κι αν εξελίσσεται, δεν έχει καταφέρει να κατασκευάσει τεχνητό αίμα. Κατά συνέπεια, η ανθρώπινη προσφορά αίματος είναι πολύτιμη. Η προσφορά μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις για να σώσουμε έναν συγγενή ή έναν φίλο μας δε λύνει το πρόβλημα. Μόνο με την Εθελοντική Αιμοδοσία υπάρχει πάντα διαθέσιμο και ασφαλές αίμα για όποιον το χρειάζεται.

            Υπενθυμίζουμε ότι το αίμα δεν μπορεί να συντηρηθεί παραπάνω από 42 ημέρες. Για αυτό πρέπει να δίνουμε αίμα τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά, η Ομάδα Αιμοδοτών του συλλόγου μας διοργανώνει για ακόμη μια φορά ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας την Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου στην Πάχνη και καλεί τους κατοίκους της περιοχής μας να προσφέρουμε ζωή στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη δίνοντας αίμα. Η αιμοδοσία θα ξεκινήσει στις 09:00 το πρωί έως τις 13:30 το μεσημέρι.    

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)